Știri

Francezii cer noi restricții pentru cabotajul rutier

Asociațiile și uniunile patronale din Franța fac echipă comună pentru a combate angajările ilegale și concurența neloială din transportul rutier național.

Atât asociațiile de transport rutier cât și uniunile șoferilor profesioniști din Franța au început să lupte împotriva concurenței neloiale și dumpingului social propunând restricții privind cabotajul. Astfel, pe 12 februarie 2016, patru sindicate (FNST-CGT, FO-UBCP, CFTC și SNATT-CFE CGT) au semnat un acord pentru crearea unei comisii de luptă împotriva muncii ilegale și a concurenței neloiale, la care s-a alăturat și asociația întreprinderile mici și mijlocii de transport rutier, OTRE.

Semnatarele acestui acord vor face inițiative comune privind propunerea de noi norme și controale pe care le vor prezenta guvernului de la Paris.

Francezii cer noi restricții pentru cabotajul rutier

În același timp, asociațiile șoferilor profesioniști FNTR, TLF și UNOSTRA au inițiat o acțiune privind cabotaj rutier, solicitând Guvernului restricții suplimentare în ceea ce privește numărul și durata activităților transportatorilor străini.

De asemenea, asociațiile cer Guvernului să impulsioneze Uniunea Europeană în a impune limite de cabotaj pentru vehicule cu o greutate totală sub 3.5 tone, adică, acele vehicule care în prezent se pot deplasa libere. Pentru FNTR, problema cabotajului nu se limitează doar la cel neregulat, scrie asociația într-o declarație recentă.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button