Știri

Transportatorii germani anunță un al treilea protest la Berlin

Asociația BLV-pro-Initiative organizează un al treilea protest la Berlin, pentru a atrage atenția autorităților asupra problemele cu care se confruntă transportatorii germani.

Anul trecut au avut loc două proteste organizate de asociația BLV-pro-Initiative, iar pentru că nu s-au schimbat prea multe lucruri urmează și un al treilea.

Transportatorii germani anunță un al treilea protest la Berlin

Reprezentanții asociației BLV-pro-Initiative au anunțat, printr-un comunicat de presă, că va urma o nouă acțiune de protest a transportatorilor la Berlin. Acțiunea este programată pe 25 și 26 martie 2021 și scopul acestui protest este de a atrage atenția politicienilor că problemele transportatorilor nu s-au rezolvat, ba chiar s-au acutizat pe perioada pandemiei.

Printre solicitările transportatorilor se numără, printre altele, și crearea unui cadru legislativ care să ofere condiții de concurență echitabile în sectorul de transporturi rutiere, înăsprirea controalelor pentru depistarea încălcărilor legislației cabotajului, atât pe autostrăzi, cât mai ales la sediul companiilor de transport, la beneficiari și la casele de expediție sau salarii și condiții egale pentru toți șoferii din Uniunea Europeană, pentru a evita dumpingul social.

Reprezentanții asociației spun că votarea pachetului de mobilitate a fost un prim pas în direcția bună, dar efectele sale nu se simt încă și nici nu se vor simți mai devreme de 2025. În plus, pentru a fi eficient, pachetul de mobilitate trebuie să fie susținut de controale stricte și de pedepse pe măsura încălcărilor legislație.

„Controalele de până acum scot în evidență o situație alarmantă. Aproape 40% dintre camioanele controlate privind cabotajul încalcă legislația, ceea ce reprezintă o problemă majoră pentru companiile mici și mijlocii din Germania care nu pot să reziste în acestee condiții de concurență neloială”, spun reprezentanții asociației în comunicatul de presă oficial.

VEZI ȘI: În 2020, piața formării profesionale în transport, din Germania, a scăzut cu 22,4%

Aceștia solicită controale drastice care să ducă la eliminarea cabotajului ilegal. Protestul vine și ca urmare a faptului că prețurile la motorină au crescut din nou și a introducerii unei noi taxe pentru emisiile de CO2.

În 2020 au fost deja două astfel de acțiuni de protest, reprezentații asociației spunând că vor urma și mai multe anul acesta dacă nu se vor rezolva problemele cu care se confruntă în special transportatorii mici și mijlocii.

Din aceeași categorie...

Back to top button