EconomicTop News

Transportatorii germani solicită ajutor politic în problema carburanților

Asociația BGL spune că, din cauza prețului actual al carburanților, transportatorii germani se luptă pentru a supraviețui și au nevoie urgentă de sprijin politic imediat.

Transportatorii germani mici și mijlocii se luptă în prezent să supraviețuiască și se confruntă cu provocări la o scară fără precedent.

Transportatorii germani solicită ajutor politic în problema carburanților

După ce numeroase componente ale costurilor din industria transporturilor au crescut semnificativ timp de mai multe luni, Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) solicită politicienilor măsuri rapide și practice, având în vedere explozia continuă a prețului carburanților cu efectele sale devastatoare asupra industriei de transport germane.

Propunerile BGL includ organizarea imediată a unui „summit de criză pentru companiile de transport mijlocii”, condus de Ministerul Federal al Economiei și o reducere temporară semnificativă a prețurilor la motorină, LNG și CNG.

În opinia BGL indicii de preț ai Oficiului Federal de Statistică ar trebui actualizați săptămânal și nu lunar, altfel clauzele de carburant intră în vigoare mult prea târziu.

VEZI ȘI: Suedia va reduce temporar taxele pe combustibili

De asemenea, asociația germană spune că termenele de plată ale clienților trebuie scurtate pentru a asigura mai rapid lichiditatea companiilor de transport amenințate de insolvență, iar obligația de a depune insolvență trebuie suspendată din nou, ca în perioada pandemiei.

Nu în ultimul rând, BGL spune că trebuie creat un „Pachet de salvare LNG/CNG” pentru acele companii care și-au convertit în mare măsură flota de vehicule la această tehnologie ecologică.

Din aceeași categorie...

Back to top button