Transportatorii germani vor organiza un nou protest la Berlin

Transportatorii germani vor organiza un nou protest la Berlin
Vineri, 24 iulie 2020, BLV pro Initiative organizează un nou protest la Berlin, pentru a atrage din nou atenția asupra problemelor cu care se confruntă transportatorii germani.

La primul protest, organizat pe data de 19 iunie, au participat peste 200 de camioane la Berlin. Totul pentru a crea un cadru care să asigure o concurență corectă în industria de transport rutier.

Transportatorii germani vor organiza un nou protest la Berlin

Reprezentanții asociației BLV pro Initiative au trimis cancelarului Angela Merkel și o scrisoare deschisă cu propuneri care să ducă la îmbunătățirea situației. Aceștia au fixat și un termen limita în această scrisoare, care a expirat pe data de 3 iulie, pentru a începe implementarea soluțiilor propuse.

VEZI ȘI: Gartner KG a comandat 120 de semiremorci Schwarzmüller extra-lungi Typ 1

Inițiatorii protestului se așteaptă ca numărul de camioane să ajungă la aproximativ 1.000, care vor pleca din mai multe colțuri ale Germaniei spre Berlin. Aceștia și-au propus ca de data aceasta camioanele să intre și pe străzile din centrul vechi al orașului pentru a atrage și mai mult atenția asupra lor.

Dacă la primul protest, reprezentanții BLV pro Initiative au invitat doar companiile mici și mijlocii, de data aceasta au trimis invitații și către cele mai importante asociații de transport și logistică. BGL și-a comunicat deja punctul de vedere spunând că nu este de acord cu o astfel de inițiativă menționând că există mijloace mai eficiente pentru atingerea scopurilor comune.

Transportatorii germani vor organiza un nou protest la Berlin

Reprezentanții BLV pro Initiative spun că în prezent cel puțin 5.000 de companii mici și mijlocii sunt afectate de criza declanșată de pandemia de COVID-19, dar și de concurența neloială venită din partea companiilor străine, în special din Europa de Est.

Solicitările asociației BLV pro Initiative sunt următoarele:

  • un preț minim pe kilometru dacă se circulă cu camionul plin și un preț paușal pe distanțe scurte;
  • suspendarea cabotajului pentru o perioadă de cel puțin 6 luni;
  • BAG să primească acces la datele referitoare la plățile pentru taxa de drum pentru a putea controla mai eficient companiile de transport;
  • înăsprirea controalelor pentru depistarea încălcărilor legislației cabotajului, atât pe autostrăzi, cât mai ales la sediul companiilor de transport, la beneficiari și la casele de expediție;
  • implementarea obligatorie a tahografelor inteligente;
  • interzicerea de a închiria camioane și șoferi prin intermediul unor companii germane cu sediul în alte țări din Uniunea Europeană;
  • creșterea amenzilor pentru încălcări ale legislației din transport;
  • salarii și condiții egale pentru toți șoferii din Uniunea Europeană;

Follow #infotrucker