ȘtiriTop News

Transportatorii italieni contestă eliminarea Green Pass pentru șoferii străini

În loc să liniștească apele, eliminarea Green Pass pentru șoferii străini a avut un efect invers în rândul asociațiilor italiene de transport.

Cu doar câteva ore până la intrarea în vigoare a obligativității Certificatului COVID pentru toți lucrătorii din Italia, Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor au emis o notă prin care au eliminat șoferii străini care fac transport internațional în Italia de la această măsură.

Această excepție a eliminat stresul pentru transportatorii străini care au curse înspre sau dinspre Italia, dar a nemulțumit transportatorii italieni, care cer ca Green Pass să fie obligatoriu și pentru șoferii străini, pentru a evita concurența neloială.

Unatras a emis o notă în care „consideră inacceptabil ca Guvernul să prevadă un regim diferit cu privire la obligativitatea Certificatului COVID în beneficiul exclusiv al companiilor străine”.

Nu numai atât, asociațiile italiene de transport se simt „surprinse, șocate și revoltate de faptul că nota sugerează că decizia luată a fost împărtășită asociațiilor profesionale și sindicatelor”.

VEZI ȘI: Guvernul britanic vrea să extindă drepturile de cabotaj la 2 săptămâni

În afară de „favorizarea transportatorilor străini care operează deja în condiții de dumping social față de companiile italiene de transport rutier”, dispoziția ministerială „contribuie la creșterea incertitudinii, îngrijorării și dificultăților în rândul operatorilor” și „riscă să alimenteze sentimentele de nemulțumire și furie între operatori”, mai spun asociațiile.

Unatras încheie afirmând că „în următoarele ore, va evalua ce decizii să ia și ce indicații să dea membrilor săi”.

Deși acuză transportatorii străini de dumping social și concurență neloială, asociațiile italiene de transport uită să spună câte companii membre ale acestora și-au deschise filiale în țări precum România, cu scopul de a ocoli plata taxelor sociale pe muncă în Italia.

Din aceeași categorie...

Back to top button