Protest național de proporții pregătit de transportatori

protest național de proporții

Așa cum a anunțat în comunicatul de presă pe tema asigurărilor RCA, Federaţia Operatorilor Români de Transport a început mobilizarea generală pentru organizarea unui protest național de proporții.

În maxim două săptămâni va fi organizat un protest național de proporții la care sunt aşteptaţi să participe transportatori de mărfuri şi pasageri din toate zonele ţării, acesta fiind un demers împotriva creşterii exagerate a tarifelor RCA, lipsei de infrastructură şi împotriva supraacizei carburanţilor. La ultimele proteste organizate de FORT, Centura Capitalei a fost blocată pentru mai multe zile, circulaţia desfăşurându-se cu mare dificultate.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a lansat apelul pentru mobilizare la nivel naţional şi speră să coaguleze toate forţele din rândul transportatorilor români într-o mişcare de protest național de proporții.

Protest național de proporții pregătit de transportatori

În urmă cu două săptămâni, FORT atrăgea atenția asupra dezastrul estimat de asociație, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește valoarea RCA pentru camioane și autobuze, care s-a triplat în ultimele luni, fiind imposibil de acoperit prin tarifele de transport medii practicate în România.

De asemenea, asociația atrăgea atenția asupra pericolelor pentru siguranța rutieră amplificate de compromisurile pe care o firma de transport trebuie să le faca pentru a rezista în piață în contextul unor costuri operaționale atât de mari.

Despre nemultumirile FORT în ceea ce privește RCA-ul am scris aici – https://www.infotrucker.ro/rca-pentru-camioane-a-ajuns-in-medie-la-5-000-euro/

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker