Transportatorii polonezi au un avantaj de 7,6 cenți pe kilometru în Germania

Transportatorii polonezi au un avantaj de 7,6 cenți pe kilometru în Germania
Un student german a demonstrat în lucrarea de licență că, transportatorii polonezi care fac curse în regim de cabotaj în Germania au un avantaj de 7,6 cenți pe kilometru, iar asta doar din diferența între salariul minim dintre cele două țări.

Care sunt avantaje salariale specifice penntu transportatorii polonezi care practică transport în regim de cabotaj în Germania? O întrebare dificilă, dar care și-a găsit răspunsul în lucrarea de licență a lui Frederik Timme, student la Managementul Afacerilor Economice.

Transportatorii polonezi au un avantaj de 7,6 cenți pe kilometru în Germania

În lucrarea sa, cu titlul „5 ani cu salariul minim: O analiză critică a utilizăriii salariului minim în transportul rutier de mărfuri”, acesta a analizat situația raportată la companiile poloneze care efectuează curse în regim de cabotaj în Germania.

Conform lucrării sale, camioanele din Polonia au parcurs în 2017 aproximativ 1,22 miliarde de kilometri în regim de cabotaj, ceea ce înseamnă aproape 15 milioane de ore de muncă.

Frederik Timme a folosit aceste cifre în raport cu diferența între salariul minim dintre Germania și Polonia în 2019, care era de 6,14 euro pe oră. Asta înseamnă că un camion din Polonia are un avantaj de 7,6 cenți pe kilometru, ceea ce într-un an înseamnă o sumă de 93,7 milioane de euro.

VEZI ȘI: Amendă de 38.000 de euro pentru utilizarea a două carduri tahograf

Conform lucrării sale de licență, Frederik Timme a calculat că un camion din Polonia, care efectuează curse în regim de cabotaj, poate parcurge statistic 180.000 de kilometri (aprox. 724 de curse) fără să fie oprit de un agent de control financiar, care să verifice munca la negru și respectarea prevederilor legate de salariul minim. Acest lucru se traduce prin avantaj din punctul de vedere al costurilor pentru transportatorii polonezi.

În cazul în care o companie străină este controlată și se constată o încălcare a legislației privind salariul minim, amenda este de aproximativ 8.000 de euro.

 

Follow #infotrucker