Știri

Transportatorii romani contesta calitatea carburantilor

Transportatorii cer controale la benzinarii deoarece sustin ca produsele petroliere de la pompe le distruge motoarele.

Transportatorii au solicitat ANPC sa dispuna controale la statiile furnizorilor de carburanti, deoarece foarte multi operatori de transport au reclamat distrugerea componentelor mecanice din cauza carburantilor de proasta calitate.

Transportatorii romani contesta calitatea carburantilor

„Din ce in ce mai multe sesizari venite de la operatorii de transport, dar si de la service-urile auto fac referire la distrugerea componentelor mecanice, avand drept cauza carburantii de cea mai proasta calitate. Sesizarile vizeaza probleme la apa din carburant, cifra octanica, consumul mai mare, probleme cu sondele lambda, injectoarele, filtrele si rezervoarele pline de mizerie, toate acestea ducand la costuri suplimentare, suportate de utilizatorii autovehiculelor”, a declarat presedintele Federatiei Operatorilor Rutieri de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Acesta a precizat ca, in conditiile in care pretul carburantilor este similar cu cel din tarile Uniunii Europene, si calitatea trebuie sa fie aceeasi.

Asteptam ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sa se sesizeze in urma adresei noastre si sa efectueze urgent verificari in ceea ce priveste conformitatea si calitatea carburantilor vanduti in statiile peco„, spune Hagiu.

Nu este prima dat cand s-a pus in discutie proasta calitate a combustibilului din Romania. Evident ca aceasta masura este un raspuns a transportatorilor la cresterea exagerata a pretului. Producatorii de autovehicule atat cei de camioane, autocare si autobuze precum si cei de turisme au facut numeroase analize a caburantului din Romania, rezultatul obtinut in laborator fiind unul dezastruos.

Astfel, cativa dinte producatorii consacrati de „grele” au refuzat sa introduca pe piata romaneasca anumite tipuri de motoare, asta pentru a nu avea de suferit ei sau clientii acestora.

Din aceeași categorie...

Back to top button