In Focus

Transportatorii români pot recupera o parte din taxa de drum plătită suplimentar în Germania

Transportatorii români, care au plătit suplimentar taxa de drum în Germania, pot recupera o parte din valoare acesteia, conform unei hotărâri CJUE.

Transportatorii români, care au plătit suplimentar taxa de drum în Germania, au posibilitatea de a recupera o parte din valoarea acesteia, după ce Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a decis că statul german a încasat ilegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri.

Transportatorii români pot recupera o parte din taxa de drum plătită suplimentar în Germania

Potrivit hotărârii CJUE din 28 octombrie 2020, costurile pentru poliția de autostradă nu ar fi trebuit să fie cuprinse proporțional în taxa de drum pentru camioane plătită de transportatorii rutieri în Germania, întrucât nu fac parte din costurile infrastructurii pe baza cărora trebuie calculat cuantumul taxelor de drum.

Costurile legate de poliția rutieră în Germania sunt estimate între 3.8% și 6% din cuantumul taxelor de drum percepute de statul german transportatorilor rutieri. În acest caz este vorba de aproximativ 200 până la 300 de milioane de euro anual, pe care guvernul federal i-ar fi încasat ilegal.

VEZI ȘI: Produse Apple în valoare de 5.6 milioane de euro furate dintr-un camion în Marea Britanie

Hotărârea CJUE vine după ce o companie poloneză s-a plâns că a plătit taxe de drum prea mari, iar tribunalul din Münster a cerut o clarificare la Curtea Europeană de Justiție.

UNTRR în parteneriat cu firma eClaim GmbH și casa de avocatură Hausfeld le oferă posibilitatea transportatorilor români de a recupera o parte din taxa de drum plătită suplimentar în Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button