Patronate și sindicateTop News

Transportatorii români, protest împotriva reîncadrării retroactive a diurnelor

Transportatorii români anunță începerea unor acțiuni de protest în vederea stopării controalelor ANAF pe tema reîncadrării retroactive a diurnelor ca venit salarial.

Asociațiile patronale UNTRR, APTE2002, Apulum Alba Iulia, ATM Bucovina, ARTRI, COTAR și FORT anunță începerea unor acțiuni de protest cu începere de vineri (18 iunie), între orele 14:00 – 17:00, împotriva reîncadrării retroactive a diurnelor ca venit salarial.

Transportatorii români, protest împotriva reîncadrării retroactive a diurnelor

VEZI ȘI: Diurna neutilizată pentru cazare ar putea fi impozitată, în Franța

Potrivit organizatorilor, camioanele vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din țară. De asemenea, revendicările asociațiilor de transport sunt susținute și de Sindicatul Șoferilor Solidaritatea Drumuri Bune din Sibiu.

Printre revendicările transportatorilor se numără:

  • Stoparea controalelor ANAF pe tema reîncadrării retroactive (din 2015 până în prezent) a diurnelor ca venituri de natură salarială și amnistia fiscală pentru controalele de acest fel
  • Eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajații la stat față de cei din domeniul privat. Este vorba de prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.
  • Consultarea breslei înainte de a iniția reglementări care afectează activitatea transportatorilor. Transportatorii sunt îngrijorați mai ales de angajamentele pe care Guvernul le-ar fi luat în fața Comisiei Europene în vederea obținerii fondurilor luate prin PNRR referitoare la reducerea facilităților fiscale și schimbarea modului de taxare a utilizării infrastructurii – ambele care presupun creșteri importante de costuri pentru firmele de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button