Transportatorii ruși îl provoacă pe Putin

Transportatorii ruși

Transportatorii ruși continuă protestul împotriva noului sistem de taxare electronic din Rusia pentru camioane mai mari de 12 tone. Guvernul încearcă să medieze, însă transportatorii vor să protesteze pe străzile Moscovei.

Protestul nu este în prezent unul național, deoarece Moscova și-a înăsprit controlul asupra protestelor, autoritățile ruse stergând informațiile din mass-media și de pe rețelele de socializare. Chiar și așa, transportatorii rușii își continuă protestele locale împotriva taxei de drum (Platon) introdusă de la 15 noiembrie pentru toate drumurile federale ruse.

Protestul a început la 11 noiembrie și a provocat până în prezent mai mult de șaptezeci de proteste locale în orașe din Rusia, conform informațiilor Radio Europa Liberă. Este dificil de a obține informații exacte, pentru că mass-media rusă nu prezintă nimic public despre acest protest și nici evoluțiile recente ale războiului din Siria nu ajutat.

Transportatorii ruși îl provoacă pe Putin

Protestele care au loc pe întreg teritoriul Rusiei, de la Vladivostok la Sankt Petersburg, constau în blocarea cu camioane a sensurilor giratorii din marile orașe din Rusia. Reacția Guvernului Rus include metode de premiere și pedepsire. (carrot and stick). Prima este o solicitare a Agenției Federale de Drumurile către Ministerul de Interne pentru a lansa o investigație asupra organizatorilor protestului, sub pretextul unui accident fatal ce ar fi avut loc în Tvier, cauzat de demonstrații. În plus, deputatul Dumei, Evgheni Fiodorov (partidul lui Putin), a declarat că transportatorii sunt manipulați de către Statele Unite ale Americii.

VEZI ȘI: Germania intenționează să interzică pauza săptămânală normală în camion

Pe de altă parte, guvernul încearcă să medieze. Într-o declarație emisă la 20 noiembrie, guvernul a anunțat că va reduce amenzile pentru cei care nu plătesc taxa care este de la 450 mii la 50 de mii de ruble (care deveni 100 de mii în caz de recidivă), și în același timp nu se va aplica sancțiuni vehiculelor care aparțin companiilor rusești. Între timp, protestele continuă și organizatorii au programat un „marș în Moscova” pe 30 noiembrie.

Pe 25 noiembrie, ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov a declarat că sumele provenite din taxe de drum vor fi transferate într-un fond federal pentru drumuri urmând să fie cheltuite pe proiecte de infrastructură federale și regionale. Guvernul intenționează să încaseze în 2016 aproximativ 40 de miliarde de ruble, (mai mult de 611 milioane dolari).

Unul dintre aceste proiecte este „Drumul Mătăsii” considerat centura economică, care oferă coridoare de transport spre Asia.

Credit foto: Real Russia Today

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker