In Focus

Transportatorii rutieri din Franța puși pe jar de Elisabeth Borne

Principalele federații de transport din Franța o acuză pe Elisabeth Borne, ministrul transporturilor din această țară, că își bate joc de transportatorii francezi.

Jean-Baptiste Djebbari este noul asistent al Elisabethei Borne, ministrului transporturilor din Franța, care trebuie să stingă noul „foc” apărut în interiorul sectorului de transport.

Transportatorii rutieri din Franța puși pe jar de Elisabeth Borne

FNTR, TLF și OTRE, trei dintre federațiile de transport din Franța au declarat că în condițiile date, guvernul își bate joc de transportatori francezi.

Ministrul menționează că, pentru moment, transportatorii vor primi o reducere de doar 2 cenți pe litru pentru carburanți. În privința ministrului, drumurile sunt folosite de transportatori, iar aceștia din urmă trebuie să contribuie la dezvoltarea și menținerea infrastructurii.

VEZI ȘI: Transmec a investit peste 36 de milioane de euro în ultimii 5 ani pentru extinderea flotei

În urma acestei decizii, federațiile din transport au scos în față un raport cu privire la veniturile înregistrate în sectorul cu pricina. În 2018, veniturile provenite din sectorul de transport au crescut cu 6% față de cele din 2017, lucru care se traduce printr-o creștere cu 2.2 miliarde de euro.

În același raport se menționează că investițiile în infrastructură au stagnat, iar taxele de drum sunt folosite doar pentru bugetul general de stat.

Transportatorii menționează că niciun profesionist din domeniu nu a fost contactat înainte ca decizia să fie luată, în timp ce Elisabeth Borne spune că va primi o analiză în acest sens, însă „lucrurile au fost deja stabilite”.

Din aceeași categorie...

Back to top button