Companii de transport

Transportatorii rutieri români sunt pregătiți pentru distribuția vaccinului anti-COVID

Transportul rutier va juca un rol cheie în procesul de distribuție al vaccinului anti-COVID, iar transportatorii rutieri români sunt pregătiți pentru această acțiune logistică complexă.

Suntem foarte aproape de punctul în care va demara, probabil, cea mai complexă acțiune logistică de după Al II-lea Război Mondial, derulată la scară largă, menită să pună capăt crizei economice, de sănătate și sociale actuale – distribuirea vaccinurilor anti-COVID la nivel european și național.

Transportatorii rutieri români sunt pregătiți pentru distribuția vaccinului anti-COVID

Astfel că, lanțul logistic va presupune, pe lângă transport aerian și sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

De altfel, chiar în aceste zile a început operarea primelor zboruri cargo prin care sunt aduse dozele de vaccin anti-COVID din SUA în Europa (Bruxelles), pentru a putea fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate și omologate, marcând astfel un moment istoric în lupta globală împotriva pandemiei.

Companiile românești specializate în transportul și logistica produselor farmaceutice și de sănătate dețin toate capabilitățile necesare pentru asigurarea distribuției vaccinului anti-COVID în condițiile speciale specificate de producător și la standarde înalte de calitate.

Transportatorii rutieri români operează camioane frigorifice cu temperatură controlată dotate cu tehnologii de ultimă generație, care pot transporta în condiții de maximă siguranță vaccinurile anti-COVID.

VEZI ȘI: DHL și Kühne+Nagel se vor ocupa de transportul vaccinului anti-COVID în Germania

Camioanele frigorifice sunt dotate cu sisteme de urmărire conectate web ce furnizează date despre controlul temperaturii de la plecare până la destinație, folosind tehnologia microprocesoarelor pentru precizia refrigerării spațiului.

Conform președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, primii cetățeni europeni ar putea să fie vaccinați înainte de sfârșitul lunii decembrie 2020.

Reglementări speciale pentru transportul vaccinului
UNTRR face apel la autoritățile române și europene pentru facilitarea cadrului de reglementare în cazul transporturilor rutiere care asigură distribuția vaccinului anti-COVID:

  • Vămuirea prioritară și rapidă, cum ar fi păstrarea examinării fizice și/sau eșantionarea mărfurilor de către vamă numai în circumstanțe excepționale. Asigurarea faptului că inspecțiile efectuate de alte agenții guvernamentale și inspecțiile vamale sunt coordonate și, dacă este posibil, efectuate în același timp;
  • Organizarea specială a transportului rutier pentru distribuția vaccinurilor anti-COVID, cum ar fi, cel puțin, semnalizare specială pentru camioanele dedicate și chiar desemnarea de convoaie speciale, eventual escortate de poliție;
  • Distribuția transfrontalieră coordonată a vaccinurilor anti-COVID și facilitarea trecerii frontierei;
  • Asigurarea conectivității fiabile a datelor între părțile interesate din diferite moduri de transport (în special aerian/rutier) pentru a asigura vizibilitatea completă a datelor în cadrul lanțului de distribuție;
  • Alocarea unui regim special pentru aceste tipuri speciale de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-COVID, pentru care ar trebuie să fie ridicate restricțiile de circulație;
  • Controalele în trafic pentru acest tip de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-CCOVID nu ar trebui să fie permise;

 

Din aceeași categorie...

Back to top button