Patronate și sindicateȘtiri

Transportatorii sunt mulțumiți de adoptarea HG-ului privind prețul RCA

Transportatorii rutieri salută adoptarea de către Guvern a Hotărârii privind stabilirea tarifelor de primă maxime RCA și solicită transmiterea acesteia cât mai urgent spre publicare în Monitorul Oficial.

Patronatele din transporturile rutiere solicită Parlamentului o nouă lege a asigurărilor RCA care să fie elaborată și finalizată în 3-6 luni după expirarea primelor 6 luni de plafonare a tarifelor, iar aceasta trebuie să țină cont de toate problemele identificate pe perioada de aplicare a OUG 54/2016, astfel încât să îndrepte toate neajunsurile legislației actuale.

Noua lege RCA va trebui să asigure transparență totală în privința modului de calcul al tarifelor de primă RCA pe toate categoriile de autovehicule deținute de persoanele fizice și juridice în raport cu daunalitatea înregistrată și evoluția pozitivă sau negativă a acesteia.

Transportatorii sunt mulțumiți de adoptarea HG-ului privind prețul RCA

De asemenea, trebuie să asigure compensarea directă și să prevadă măsuri eficiente de creștere a gradului de cuprindere în asigurare.

În plus, față de cele solicitate de transportatori rutieri, considerăm că o acțiune în forță de combatere și stopare a fraudei din sectorul asigurărilor RCA ar reduce considerabil costurile acestora.

VEZI ȘI: Noi reguli privind detașarea angajaților în Italia

Însă, ca de fiecare dată, un lucru care pare să intre pe făgașul normal are toate șansele să sfârșească rău, în condițiile în care la finalul acestui an sunt alegeri parlamentare.

Așadar, cum va fi după cele șase luni, conform HG-ului?

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button