Știri

Transportor auto blocat în Germania din cauza numeroaselor probleme tehnice

Poliția din regiunea Thüringen a blocat un transportor auto înmatriculat în Germania, încărcat cu trei capete tractor, din cauza numeroaselor probleme tehnice.

Ultimele zile din 2020 au fost unele pline pentru echipajele de control ale poliției de autostradă din regiunea Thüringen.

Transportor auto blocat în Germania din cauza numeroaselor probleme tehnice

Pe 21 decembrie, în cadrul unei acțiuni care avea ca scop depistarea camioanelor cu probleme tehnice, polițiștii au oprit în trafic un transportor auto înmatriculat în Germania, care circula pe A9, în zona Bad Klosterlausnitz pe direcția de mers spre Berlin, pentru că marfa, trei capete tractor, nu era asigurată corespunzător și părea că depășește înălțimea maximă permisă.

La prima verificare viuzală, polițiștii au descoperit numeroase probleme tehnice și i-au cerut șoferului să-i urmărească până în primul service pentru o verificare amănunțită a vehiculului.

Aici s-a constatat că instalația de frânare nu funcționa corespunzător, o mare parte din conducte fiind găurite. De asemenea, sub mașină au fost constatate numeroase scurgeri de ulei și motorină, iar instalația electrică era stricată complet.

Transportor auto blocat în Germania din cauza numeroaselor probleme tehnice

Agenții de control i-au interzis șoferului să-și continue drumul, iar camionul a fost blocat cu o “gheară” pe roți până când toate probleme tehnice vor fi rezolvate.

VEZI ȘI: O „pana prostului”, un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice

Compania care exploata transportorul auto a fost amendată cu 540 de euro pentru că vehiculul nu corespundea normelor de siguranță, iar șoferul a primit o amendă de 200 de euro pentru diverse încălcări în ceea ce privește documentele și nerespectarea perioadelor de condus și odihnă.

Transportor auto blocat în Germania din cauza numeroaselor probleme tehnice

Următoarea săptămână, compania a trimis două camioane pentru a prelua încărcătura de pe camionul blocat.

Agenții de control au verificat și aceste două camioane, constatând de asemenea o serie de probleme tehnice, în special la sistemul de frânare. De asemenea, le-au interzis șoferilor să-și continue drumul până când aceste probleme nu sunt rezolvate.

Pentru că agenții de control au descoperit deja trei vehicule ale aceleiași companii cu probleme tehnice, într-un interval foarte scurt, aceștia au sesizat Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG ) care a anunțat că va face o verificare amănunțită la sediul companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button