Știri

Transportor auto înmatriculat în Polonia scos din trafic în Germania

O companie din Polonia a primi o amendă cauțiune de 1.700 de euro, după ce un transportor auto al acesteia a fost depistat în Germania, pe A 27, că depășea înălțimea maximă admisă cu 30 de centimentri.

Poliția din Cuxhaven, un oraș din landul Saxonia Inferioară, Germania, a derulat pe 19 noiembrie o acțiune de control a traficului greu pe A 27. În cadrul acestei acțiuni, agenții de poliție au oprit un și un transportor auto polonez.

Transportor auto înmatriculat în Polonia scos din trafic în Germania

Pe platformă se aflau șase modele din categoria SUV și modele premium, un model compact, două jet-ski-uri și o motocicletă.

După o serie de măsurători efectuate s-a constat că întreg ansamblul are o înălțime de 4.30 metri, în condițiile în care pe segmentul de autostradă pe care circula înălțimea maximă admisă este de 4.00 metri.

În aceste condiții, șoferului i s-a interzis să-și continue drumul până când ansamblul nu respecta înălțimea maximă legală de 4 metri. Astfel, șoferul a mai chemat un alt camion al firmei din Polonia, care a preluat două vehicule, iar la restul vehiculelor au fost dezumflate roțile.

VEZI ȘI: Un șofer bulgar a rămas blocat după ce s-a bazat pe GPS

Șoferului i s-a întocmit un proces verbal și a fost amendat cu suma de 600 euro pentru toate neregulile descoperite, iar împotriva companiei poloneze s-a deschis un dosar de verificare și i s-a aplicat o amendă cauțiune de 1.700 de euro.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button