Transportorii rutieri pregătesc un nou protest național împotriva tarifelor RCA

Transportorii rutieri pregătesc un nou protest național împotriva tarifelor RCA

După mai bine de trei luni de negocieri, timp în care nici ASF și nici Guvernul României nu au găsit o soluție în rezolvarea problemele din sectorul asigurărilor RCA, asociațiile patronale din transportul rutier de mărfuri și persoane din România își unesc forțele într-un amplu protest național.

Patronatele din industria transporturilor rutiere – UNTRR, COTAR, FORT, ARTRI, APTE, APULUM – au avut ieri, 17 martie 2016, prima întâlnire comunã pentru organizarea unui amplu protest național în data de 18 aprilie 2016, dupã ce Guvernul, Parlamentul și Autoritatea de Supraveghere Financiarã (ASF) nu au venit cu nicio soluție pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA.

ASF susține cã nu au existat majorãri ale tarifelor RCA în 2015, contrar dovezilor transmise de cãtre asociațiile patronale. Consiliul Concurenței confirmã poziția transportatorilor rutieri prin rezultatele anchetei realizate, constatând creșteri de 183% la transportul de marfã și de 226% la transportul de persoane, chiar dacã existã situații frecvente cu depãșiri de peste 300%.

Transportorii rutieri pregătesc un nou protest național împotriva tarifelor RCA

Patronatele din industria transporturilor rutiere solicitã Parlamentului demiterea conducerii ASF și numirea de urgențã a altei conduceri care sã vinã cu soluții concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atât pentru transportatori, cât și pentru persoanele fizice, pânã la data protestului din 18 aprilie 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker