Știri

Transportul cu camioane va rămâne majoritar până în 2051

Într-o prognoză a traficului realizată de Ministerul Transporturilor din Germania (BMDV) se arată că, până în 2051, transportul de marfă cu camioane va rămâne majoritar.

Potrivit BMDV, traficul de marfă în Germania va crește semnificativ până la jumătatea deceniului, mai ales în modul rutier. Camionul va rămâne mijlocul de transport dominant în sectorul mărfurilor, a declarat ministrul federal al transporturilor, Volker Wissing, care a cerut construcția mai rapidă a infrastructuri rutiere.

Transportul cu camioane va rămâne majoritar până în 2051

Prognoza comandată de minister arată că transportul de marfă va crește cu aproape 50% până în 2051, față de nivelul din 2019. Cea mai mare creștere, de 54%, se preconizează pentru transportul rutier. În același timp, traficul de marfă pe calea ferată va crește cu o treime, iar cel fluvial va stagna.

Pentru traficul de pasageri, prognoza arată o creștere de 13% până în 2051. Se așteaptă o creștere puternică pentru traficul feroviar, aerian și pentru biciclete, în timp ce traficul rutier va crește doar ușor. Cu toate acestea, autoturismul va rămâne de departe cel mai important mijloc de transport persoane din Germania.

VEZI ȘI: Noul tahograf digital va înlocui aparatul de taxare electronică

”Rezultatele arată clar că nu ne putem atinge obiectivele de transport bazat pe cerere doar prin extinderea căilor ferate și a căilor navigabile. Avem nevoie de un mod de transport rutier eficient și neutru din punct de vedere climatic”, a spus Wissing, care a reiterat nevoia accelerării dezvoltării infrastructurii rutiere.

Asociația Federală de Transport și Logistică BGL este de acord cu prognoza de trafic până în anul 2051. ”În Germania avem poduri dărăpănate, o lipsă acută de șoferi și infrastructura de încărcare este departe. Camioanele noastre nu circulă pentru distracție, ci trebuie să transporte mărfuri cu care asigură aprovizionarea zilnică a populației și a economiei. Politicienii trebuie să-și bazeze strategia legată de transporturi pe evenimente reale, pe cifre, date și fapte, și nu pe iluzii politice”.

Din aceeași categorie...

Back to top button