GreenZone

Transportul rutier comercial deține cheia unui viitor cu emisii de carbon reduse

Transportul rutier comercial, în mod special cel urban, reprezintă fundamentul unui ecosistem de mobilitate colectivă care va sta la baza prosperității economice.

Într-o prezentare IRU din cadrul Parlamentului European privind transportul rutier comercial, serviciile cu autobuzul, autocarul și taxiul au fost prezentate ca elementele de fundamentare pentru o economie mai verde și un ecosistem de mobilitate colectivă care va sta la baza prosperității economice europene.

În cadrul ședinței din Parlamentului European privind „O strategie europeană pentru mobilitate cu emisii scăzure“, IRU a subliniat poziția sa privind atingerea unor emisii de carbon reduse precum și a unui transport rutier comercial durabil în Europa.

Cu emisii generate de transportul rutier comercial în scădere și vehicule personale care alcătuiesc cea mai mare parte a creșterii emisiilor de carbon, necesitatea de diferențiere între transportul rutier privat și cel comercial este esențială pentru realizarea decarbonizării.

Matthias Maedge, care coordonează munca IRU în cadrul EU, a evidentiat faptul că transportul cu autobuzul și autocarul, precum și taxiuri verzi, sunt o parte fundamentală a soluției în diminuarea emisiilor de carbon.

VEZI ȘI: Transportul rutier va avea un rol crucial în negocierile pentru Brexit

Pentru a putea fi profitabili, Matthias Maedge a mai spus că operatorii de transport ar trebui să primească înapoi o parte din investițiile substanțiale pe care le fac în vehicule noi, în flotele mai ecologice.

De asemenea, aceștia au nevoie de un mediu de afaceri predictibil și stabil.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button