Transportul rutier din Croația analizat de Comitetul Național Rutier (CNR) din Franța

Transportul rutier Croația Comitetul Național Rutier Franța
Comitetul Național Rutier din Franța a analizat transportul rutier din Croația, după ce numărul operațiunilor de cabotaj realizate de transportatorii din această țară a crescut semnificativ în Europa.

Conform raportului întocmit de Comitetul Național Rutier (CNR) din Franța, în 2019, transportul rutier din Croația se clasa pe locul 20 în Europa.

Transportul rutier din Croația analizat de Comitetul Național Rutier (CNR) din Franța

În prezent, în Croația sunt înregistrate 5.298 de companii care fac transport pe distanțe lungi, respectiv 18.429 de angajați care lucrează în sectorul de transport, ceea ce reprezintă o creștere seminficativă față de 2014. Veniturile transportatorilor rutieri croați au rămas stabile în ultimii ani, la o valoare apropiată de 1.5 miliarde de euro în 2016.

Raportul arată că din 2017, an în care a fost ridicată restricția de cabotaj, numărul acestor operațiuni realizate de transportatorii rutieri din Croația în Uniunea Europeană a explodat, mai ales în Germania și Austria, atingând valoarea de 161 de milioane de tone-kilometru.

De asemenea, Comitetul Național Rutier din Franța a punctat faptul că activitățile cu statele terțe realizate de Croația valoarează de două ori mai mult decât cele din Belgia și de până la 9 ori mai mult față de cele din Franța.

VEZI ȘI: Transportul feroviar din Franța trebuie resuscitat. Autoritățile vor să scoată de pe șosele 20.000 de camioane

Printre indicatorii analizați de Comitetul Național Rutier se numără numărul kilometrilor parcuși anual de un camion, costul pe oră, prețul carburantului și salariile șoferilor. În urma calculelor a reieșit un cost de 0.705 euro/km, 63% din costul unui operator francez.

Întreg raportul realizat de CNR poate fi descărcat de aici – https://bit.ly/3k2Y5ZH

Follow #infotrucker