Transporturile rutiere au nevoie de clarificări în privința Brexit

Transporturile rutiere au nevoie de clarificări în privința Brexit

În urma întâlnirilor recente dintre noul premier britanic Boris Johnson și liderii Uniunii Europene, spectrul unui Brexit fără acord devine din ce în ce mai posibil.

Brexit-ul este o provocare masivă pentru industria de transport rutier de mărfuri și logistică, care lucrează astăzi strâns cu piețele britanice și irlandeze. Din cauza incertitudinii politice persistente cu privire la un rezultat posibil al Brexit-ului, industria a fost lăsată, putem spune, în uitare.

Clarificări din partea guvernului britanic și a Uniunii Europene sunt necesare și urgente.

Una dintre cele mai mari îngrijorări din dosarul Brexit este situația „fără acord”, ceea ce ar fi inacceptabil pentru IRU și industria transportului rutier și a logisticii. Acesta ar fi cel mai rău rezultat posibil, întrucât acest lucru ar restabili o serie de bariere în materie de transport și comerț care, pe piața unică a UE a încetat.

Uniunea Europeană și Marea Britanie trebuie să evite un astfel de rezultat și ar trebui să intensifice eforturile pentru a ajunge la un acord acceptabil de retragere.

VEZI ȘI: P&O Ferries deschide o nouă rută între Calais și Tilbury

Una dintre prioritățile IRU este de a contribui la atenuarea riscului, oferind informații cât mai fiabile pentru industria transportului rutier, dar contextul politic actual îl face foarte dificil.

„IRU solicită guvernului britanic, precum și Uniunea Europeană să își intensifice furnizarea de informații de încredere disponibile pentru companiile de transport rutier și de logistică stabilite în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu privire la ceea ce ar trebui să se pregătească în cazul unui Brexit fără acord”, a declarat Matthias Maedge, liderul IRU în Uuniunea Europeană.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.