Bus

Transurban Satu Mare a comandat 11 autobuze Solaris Urbino 12 Hybrid

Producătorul polonez de autobuze Solaris a semnat un contract cu regia de transport în comun a orașului Satu Mare pentru achiziția de autobuze Solaris Urbino 12 Hybrid.

Contractul a fost semnat pentru 11 unități Solaris Urbino 12 Hybrid, autobuze care ar urma să fie livrate în a doua jumătate a lui 2020. Mai mult decât atât, Transurban Satu Mare și Solaris au semnat încă un acord care ar putea prelungi actualul contract.

Transurban Satu Mare a comandat 11 autobuze Solaris Urbino 12 Hybrid

Din acel acord suplimentar fac parte încă 4 autobuze Solaris Urbino 12 Hybrid și două Solaris Urbino 18 Hybrid, acestea din urmă fiind autobuze articulate.

Toate exemplarele pe care polonezii le vor livra în Satu Mare vor fi echipate cu un sistem hibrid în serie care integrează un motor electric de 120 kW și un motor diesel de 151 kW.

Conform reprezentaților Solaris, toate autobuzele vor fi echipate și cu o serie de supercapacitori, astfel încât energia recuperată la frânare să poate fi utilizată rapid. În același timp, Solaris menționează că autobuzele vor dispune de un sistem Stop&Go pentru control motorului diesel.

VEZI ȘI: “Adina Vălean trebuie să ia în serios lucrătorii din transport”, spune ETF

Autobuzele comandate de Transurban Satu Mare vor fi echipate cu aer condiționat, un sistem de supraveghere video și un sistem pentru numărarea pasagerilor, astfel încât municipalitatea să poată obțină rapoarte cu privire la numărul de persoane de pe ruta respectivă.

Toate autobuzele vor putea transporta până la 96 de pasageri, 31 dintre aceștia putând să călătorească pe scaune.

Acest a fost primul contract semnat de Solaris cu autoritățile din Satu Mare. Totuși, polonezii au pătruns prima dată în România în 2002.

De atunci și până astăzi au livrat aproximativ 250 de autobuze și troleibuze în câteva orașe din România. În 2018, primăria Cluj-Napoca și RATUC au achiziionat 18 autobuze electrice Solaris Urbino 12.

Din aceeași categorie...

Back to top button