Tratamentul pentru răceală poate afecta capacitatea de a conduce

Tratamentul pentru răceală poate afecta capacitatea de a conduce
Având în vedere că este sezonul rece, ne-am gândit să vă reamintim faptul că tratamentul pentru răceală poate afecta capacitatea de a conduce.

Trebuie să știți că, tulburările severe ale condiției generale de sănătate, precum răcelile, gripa, migrenele, tulburările de stomac, infecțiile și febra, pot afecta capacitatea de a conduce în condiții de siguranță.

Tratamentul pentru răceală poate afecta capacitatea de a conduce

Spre exemplu, o banală răceală poate avea simptome care includ dureri de cap, sinusuri blocate, strănut (care poate reduce cu 65 m vizibilitatea la 90 km/h) și oboseală, care pot afecta concentrarea, reacțiile la volan și judecata.

În cadrul unui experiment derulat în Uniunea Europeană cu ajutorul unui simulator auto s-a constatat că unui șofer afectat de răceală i-a luat cu 10% mai mult să reacționeze în comparație cu un șofer complet sănătos.

Adică, la o viteză de 90 km/h, acesta a mai parcurs doi metri în plus până să înceapă să frâneze.

De asemenea, s-a mai constat că șoferul aflat sub influența răcelii a fost mai puțin conștient la pericolele de pe drum.

Evident că, atunci când simți că ceva nu este bine cu voi sunteți tentați să luați medicamente. Însă, câți dintre voi și-au pus întrebarea dacă acestea sunt compatibile cu șofatul?

Foarte mulți șoferi de camion nu știu că un tratamentul împotriva unei banale răceli îi poate expune la pericole foarte mari la volan, multe din medicamente având o influență negativă asupra capacității de a conduce.

VEZI ȘI: Camioanele germane pierd teren în fața celor din Europa de Est

Medicamentele cumpărate de facto în farmacii, precum și cele eliberate pe bază de rețetă de medic, pot induce o stare echivalentă cu cea indusă de alcool sau droguri.

În primul rând, șoferii care trebuie să ia medicamente ar trebui să consulte un medic sau să se consulte cu un farmacist. Eventual, să-i spună ce meserie are pentru a putea să-I prescrie medicamente compatibile. Desigur, sunt cazuri în care doar acele medicamente care afectează condusul pot fi luate.

De ce vă recomandăm asta? Pentru că, de foarte multe ori, mesajele de pe ambalajele medicamentelor sunt vagi sau nelizibile, ceea ce cauzează o mare confuzie și poate duce la situații periculoase pe drumurile publice.

Recent, pe un grup de șoferi de Facebook a apărut informație despre un șofer de camion care a pierdut controlul volanului pe o autostradă din Anglia, tocmai din cauza unui tratament pe care-l lua pentru dureri de spate.

Așadar, experții în domeniul siguranței rutiere recomandă șoferilor care suferă de răceală sau alte afecțiuni ce presupun luarea unui tratament să evite să conducă până când condiția generală nu se îmbunătățește.

Follow #infotrucker