Economic

TRATON a oferit 2.9 miliarde de dolari pentru achiziția integrală a Navistar

TRATON a făcut o ofertă de 2.9 miliarde de dolari pentru achiziția integrală a producătorului american de camioane Navistar.

Deoarece țintește piața nord-americană, TRATON, unul din cei mai mari producători de vehicule comerciale din lume, a oferit un preț de 35 de euro per acțiune, pentru achiziția restul de acțiuni pe care nu-l deține în cadrul Navistar.

TRATON a oferit 2.9 miliarde de dolari pentru achiziția integrală a Navistar

Aceasta ofertă este cu 45% peste prețul de închidere la bursă a unei acțiuni Navistar de 24.22 de dolari, pe 29 ianuarie 2020, respectiv cu 19% peste prețul mediu din ultimele 90 de zile.

În prezent, grupul care mai deține Scania și MAN deține în prezent 16.8% din acțiunile Navistar.

Din 2017, TRATON și Navistar au beneficiat de pe urma alianței strategice care a livrat o valoare semnificativă pentru ambele companii prin creșterea puterii de cumpărare și integrarea noilor tehnologii.

Pe măsură ce industria globală a vehiculelor comerciale continuă să evolueze, TRATON consideră că tranzacția propusă este următoarea etapă logică, urmând ca beneficiile să fie și mai mari.

Dacă oferta propusă ar fi acceptată și achiziția finalizată, TRATON și Navistar ar avea o capacitate sporită de a răspunde cerințelor noilor reglementări și a dezvoltării rapide a tehnologiilor de conectivitate, propulsie și conducere autonomă.

Poziția TRATON de pe piețele din Europa și America de Sud în combinație cu cea Navistar de pe piața nord-americană ar crea un lider cu acoperire globală și capacități complementare.

VEZI ȘI: Restricții de trafic pentru camioane la punctele de frontieră Giurgiu, Calafat și Negru-Vodă

Propunerea, pe care TRATON se așteaptă să fie evaluată de către directorii independenți ai Navistar, este supusă anumitor diligențe obișnuite.

Orice tranzacție ar fi supusă aprobării consiliilor de administrație ale TRATON și Volkswagen AG, respectiv ale consiliului de administrație al Navistar și al acționarilor săi, precum și negocierea unui acord definitiv de fuziune și a acordurilor de susținere a acționarilor cu anumiți acționari majori ai Navistar.

TRATON se așteaptă ca tranzacția propusă să poată fi închisă până la sfârșitul anului 2020.

În calitate de acționar important al Navistar, TRATON se angajează să vadă propunerea finalizată și nu ar susține, în calitatea sa de acționar, o tranzacție alternativă.

Din aceeași categorie...

Back to top button