Economic

TRATON își propune obiective ambițioase pentru anul 2024

Grupul TRATON, care deține MAN și Scania, a anunțat obiective economice ambițioase pentru anul 2024, când și-a propus să ajungă la o rată a profitabilității de 9%.

Defalcat pe mărcile TRATON, obiectivul Scania pentru anul 2024 este o profitabilitate de 12%, al MAN Truck & Bus și Volkswagen Caminhões e Ônibus de 8%, iar al Navistar de 9%.

TRATON își propune obiective ambițioase pentru anul 2024

Creșterea profitabilității este așteptată să se întâmple prin volume mai mari de vânzări și servicii și realinierea MAN Truck & Bus. Vânzările grupului sunt așteptate să crească pe termen mediu, în primul rând datorită ofertei competitive de produse și servicii, intrarea pe piața nord-americană prin achiziția Navistar și începerea producției în China.

În plus, TRATON va introduce treptat un sistem modular comun pentru camioanele și autobuzele tuturor mărcilor sale. În anii următori, vehiculele Scania, MAN, Volkswagen Truck & Bus și Navistar se vor baza tot mai mult pe Sistemul Modular TRATON. Obiectivul este ca mărcile TRATON să utilizeze mai multe piese și componente comune, în principal în ce privește sistemul de propulsie, cabinele, platformele software și șasiurile.

VEZI ȘI: Viitorul camion electric MAN va putea parcurge zilnic până la 800 km

Un astfel de exemplu este dezvoltarea cu succes a noului motor diesel de 13 litri CBE, cel mai eficient, dar și ultimul motor cu combustie al Grupului. Acesta a fost prezentat deja de Scania în noua sa gamă Super, începând din 2024 va fi folosit și pe camioanele MAN, iar apoi și pe celelalte mărci din grup.

Afacerile profitabile cu camioane și autobuze cu motoare convenționale oferă și resursele financiare pentru tranziția grupului spre electromobilitate. În viitor, TRATON va dezvolta și o platformă comună ACE, pentru vehicule autonome, conectate și electrificate.

Din aceeași categorie...

Back to top button