Camioane

TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

Grupul TRATON și TuSimple, o companie globală de tehnologii de transport autonome din San Diego, au anunțat semnarea unui parteneriat la nivel global pentru a dezvolta de camioane autonome.

Parteneriatul este primul de acest gen din Europa și reunește un furnizor de echipamente de origine și o companie cu sisteme autonome de conducere de Nivel 4.

TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

TRATON și TuSimple au lansat un program de dezvoltare pentru a opera prima rută autonomă hub-to-hub utilizând camioane autonome Nivel 4 între Södertälje și Jönköping în Suedia. Pentru teste vor fi utilzate camioane Scania.

Totodată, ca parte a acordului semnat de cele două companii, TRATON a achiziționat și o participație minoritară din pachetul de acțiuni al celor de la TuSimple.

„Parteneriatul global cu TuSimple este un alt pas spre a deveni campion global. Tehnologiile viitoare inovatoare care oferă o valoare suplimentară clienților noștri reprezintă o parte esențială a strategiei noastre ”, a spus Matthias Gründler, director executiv al grupului TRATON.

VEZI ȘI: Truck & Bus: Camioanele și autocarele controlate pe drumurile din Germania

TuSimple a testat deja tehnologiile pe drumurile publice în cadrul unor sesiuni speciale care s-au axat pe câmpurile de percepție și pe viziunea nocturnă.

TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

„Parteneriatul nostru cu TRATON va accelera introducerea tehnologiilor de conducere autonomă pentru camioane pe piețele internaționale. Grupul Traton are o reputație excelentă și a stabilit un portofoliu de mărci de camioane de talie mondială, iar investiția lor strategică în TuSimple este o mărturie a faptului că tehnologia noastră este puternică”, a declarat Cheng Lu, președintele TuSimple.

TRATON și TuSimple vor dezvolta în comun camioane autonome

Oameni din cele două companii vor lucra îndeaproape pentru a dezvolta sistemele autonome de conducere de Nivel 4 pentru camioane, iar la final, companiile speră să vină cu tehnologii care să nu mai necesite intervenția umană în condiții de conducere speciale. Utilizarea unor astfel de sisteme va crește siguranța și eficiența transporturilor pe distanțe lungi.

Obiectul TRATON este acela de a testa folote de camioane cu nivel autonom 4 pe drumurile publice din Suedia și Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button