EcofriendlyTop News

Trecerea la camioane electrice s-ar putea face mai repede

Patru motive pentru care acestea ar putea deveni mainstream mai devreme decât credeți.

Pentru a accelera tranziția către un transport mai durabil, Volvo Trucks va oferi o gamă completă de camioane electrice începând cu 2021, iar până în 2040 va scoate din ofertă modelele care folosesc combustibili fosili.

Industria de transport se confruntă cu cerințe tot mai dure pentru a-și îmbunătăți impactul asupra mediului, iar camioanele electrice vor juca un rol cheie în realizarea acestui obiectiv.

Trecerea la camioane electrice s-ar putea face mai repede

VEZI ȘI: Cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo

Poate suna ca o țintă nerealistă, dar, de fapt, trecerea la camioane electrice este programată să se întâmple mult mai repede decât au anticipat majoritatea.

Iată și patru motive.

Costul de proprietate pentru un camion electric este în scădere

Chiar dacă, astăzi, un camion electric are un preț de achiziție mult mai mare decât unul convențional, numărul redus de componente în mișcare dintr-un motor electric înseamnă cicluri de viață mai lungi și mai puțină întreținere. Mai mult, prețul bateriilor scade într-un ritm care depășește așteptările celor mai mulți analiști.

De asemenea, investițiile continue în sectorul energiei regenerabile reduc costurile generării de energie electrică până la punctul în care funcționarea unui camion cu energie electrică va reprezenta o fracțiune din costul motorinei.

Bateriile devin tot mai performante

Pe măsură ce cererea de vehicule electrice a crescut, inovația în materie de baterii a accelerat și ea.

Bateriile litiu-ion sunt mai ușoare, acestea având aproximativ o treime din greutate și jumătate din dimensiunile celor cu plumb-acid. De asemenea, acestea devin tot mai puternice pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește.

Însă, următoarea generație de baterii, cunoscute sub numele de baterii în stare solidă (solid-state), ar putea aduce și mai multe câștiguri. Acestea se încarcă mai repede, sunt mai sigure și livrează până la dublul densității bateriilor litiu-ion actuale, ceea ce ar putea dubla autonomia.

Provocările infrastructurii sunt abordate

Astăzi, încărcarea unui camion electric pentru operațiuni de transport pe distanțe scurte se poate face ușor peste noapte. Chiar dacă infrastructura de încărcare rapidă a camioanelor electrice este încă redusă, aceasta se extinde pe măsură ce orașele, centrele logistice, producătorii de autovehicule și benzinăriile caută să răspundă unei cereri emergente.

Camioanele electrice ar putea deveni mainstream mai devreme decât credeți

Și noile tehnologii, inclusiv stațiile de încărcare și bateriile inteligente, fac posibilă încărcarea ultra-rapidă într-o gamă mai largă de condiții. Noile descoperiri demonstrează, de asemenea, că viteza de încărcare va crește drastic prin îmbunătățirea bateriilor litiu-ion.

Camioanele elecrice vor deveni alegerea mai bună

Pe măsură ce prețul vehiculelor electrice scade, alegerea propulsie electrice ar putea deveni mai mult decât o chestiune de durabilitate și cost. Camioanele electrice se dovedesc, de asemenea, populare printre șoferi, deoarece generează mai puține vibrații decât vehiculele diesel tradiționale.

Acestea sunt mai ușor de condus și manevrat, făcându-le perfecte pentru operațiuni de transport urbane. Ca opțiune cu emisii reduse de carbon, camioanele electrice se dovedesc populare în rândul companiilor care doresc să funcționeze mai durabil.

Trecerea la vehiculele electrice ar putea merge mai repede decât mulți au anticipat. Cel puțin, există multe semne care indică această dezvoltare. Și camioanele electrice rulează deja pe străzi, fiind utilizate în condiții reale.

Din aceeași categorie...

Back to top button