Trei dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa

Trei dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa

Viena, Zagreb și Budapesta, orașele cu cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa, conform topului European Best Destinations.

Dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru vacanța de iarnă sau 1 decembrie, dar vreți să călătoriți în afara României, târgurile de Crăciun din Europa pot fi o alegere inspirată.

Primele târguri și-au deschis porțile la mijlocul lunii noiembrie și devin principala atracție pentru iubitorii de călătorii.

Din top cinci al celor mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa întocmit de European Best Destinations, trei sunt ușor accesibile din România, chiar și fără multe planuri sau un buget generos.

Cei de la FlixBus au realizat un top al celor mai frumoase piețe și târguri de Crăciun unde poți ajunge și fără mașină sau bilete de avion rezervate din timp.

Târgul de Crăciun din Viena, Austria
Viena este una dintre cele mai renumite destinații turistice pentru cei care vor să petreacă sărbătorilor de iarnă departe de casă. Practic nu există listă a târgurilor de Crăciun care să nu recomande și Viena!

VEZI ȘI: Mercedes-Benz a început livrarea autobuzelor Citaro către Autoritatea de Transport din Berlin

În această perioadă, întregul oraș capătă o atmosferă festivă memorabilă, cu lumini colorate, brazi împodobiți și activități pentru toată lumea.

Cel mai vizitat târg este Vienna Christmas World, organizat în piața Primăriei, unde ajung anual zeci de mii de oameni.

Trei dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa

În apropiere de Belvedere se desfășoară un târg de Crăciun, celebru pentru atmosfera barocă, în timp ce în Karksplatz te poți bucura de instalații de artă, muzică live și o selecție de alimente bio.

Târgul de Crăciun din Zagreb, Croația
Târgul de Crăciun din Zagreb, capitala Croației, a devenit extrem de popular după ce a fost numit cel mai spectaculos din Europa de către European Best Destination în 2016, iar de atunci și-a păstrat întâietatea în fiecare an.

Aici vei putea găsi și cele mai neașteptate locații în care să te bucuri de atmosfera festivă de sărbători. Poți asculta colinde în tunelul Grič în timp de admiri instalații 3D proiectate pe tavanul acestuia.

Combinația specială de proiecții video și acustică incredibilă te vor transporta cu siguranța într-o stare magică.

La acest vei putea găsi obiecte artizanale, mâncare pe cinste la prețuri rezonabile, dar și numeroase activități distractive (patinoare, concerte).

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria
Pentru cei care vor să se bucure de unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun, fără prea multe bătăi de cap, Budapesta este alegerea potrivită.

Târgul de Crăciun, care are loc la Bazilica Sfântul Ștefa din capitala Ungariei, a fost desemnat al patrulea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa.

Acesta impresionează prin decorațiunile strălucitoare, luminile care împodobesc tot orașul și tarabele pline cu preparate tradiționale și vin fiert.

Trei dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa

Ceea ce face târgul de Crăciun și mai special este abordarea socială: există puncte special amenajate pentru donații, dar și evenimente caritabile în fiecare an.

Aceasta latură este dublată de atenția față de mediu prin introducerea farfuriilor și tacâmurilor biodegradabile. Pe fațada Basilicii Sfântul Ștefan are loc și o proiecție monumentală de lumini, pentru care vei avea nevoie de ochelari 3D.

În toate cele trei orașe poți ajunge foarte ușor cu autocarul sau automobilul personal, mai ales dacă locuiești în Cluj, Oradea, Arad sau Timișoara.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.