Trei producători de biocombustibili anchetați de UE

Trei producători de biocombustibili anchetați de UE

Pe data de 7 decembrie 2015, Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei anchete asupra a trei producători europeni de biocombustibili din Spania, Belgia și Suedia.

Comisia Europeană suspectează producătorii și comercianții de biocombustibili Abengoa (Spania), Alcogroup (Belgia) și Lantmännen ek för (Suedia) că au colaborat pentru a manipula datele privind prețurile etanolului publicate de agenția Platt, specializata in sondaje internaționale asupra prețurilor de combustibil, în scopul de a le crește. Această practică, în cazul în care se confirmă, pe lângă faptul că afectează competiția, poate influența obiectivele comunitare care vizează încurajarea utilizării biocombustibililor în transportul rutier de mărfuri.

De fapt, creșterea ilegală a prețului internațional al etanolului ar putea reduce consumul de biocombustibili ca o alternativă la combustibilii fosili, cu consecințe negative asupra consumatorilor și a mediului. Anchetele asupra prețurilor de referință publicate de agenția Platt sunt referințe pentru determinarea prețul la pompă al biocombustibililor precum și a dezvoltării de derivate financiare.

Trei producători de biocombustibili anchetați de UE

Investigația Comisiei Europene a început după o serie de inspecții efectuate în mai 2013, octombrie 2014 și martie 2015. Cele trei companii au fost deja notificate cu privire la declanșarea procedurii de infringement, care nu are o perioadă de timp specificată.

De asemenea, Autoritatea Antitrust a deschis o anchetă paralelă pentru a stabili dacă cei trei producători și comercianți europeni de bioetanol am implementat acordurile de preț sau de împărțire a pieței și clienților.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker