AnvelopeTop News

Trei sferturi din camioane circulă cu o presiune mai mică în anvelope

Un sondaj efectuat recent pe câteva sute de vehicule a arătat că 75% dintre camioane și remorci au cel puțin o anvelopă cu o presiune mai mică decât cea recomandată.

Presiunea incorectă în anvelope este o problemă serioasă, ducând nu doar la creșterea consumului de carburant, dar și la o uzură neuniformă și la risc de explozie.

Trei sferturi din camioane circulă cu o presiune mai mică în anvelope

Totuși, un sondaj realizat recent de o echipă Goodyear în populara parcare Hazendonk, de la granița olandezo-belgiană, a arătat că 75% dintre cele 400 de camioane și remorci verificate aveau o presiune incorectă în anvelope.

Anvelopele respective aveau o presiune mai mică, în medie, cu 12,8% față de cea recomandată. O astfel de presiune duce la pierderi anuale, din cauza consumului și uzurii mai mari, de aproximativ 900 de euro pe camion. Au existat însă și cazuri în care presiunea era mai mică de 7,5 bar.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

Interesant este că 80% dintre anvelopele verificate erau modele premium, de categoria A, care arată preocuparea flotelor pentru acest subiect. Anvelopele mai accesibile, de categoriile B și C, era folosite de obicei la remorci și mult mai rar pe capul tractor.

În acest context, noile regulamente UE par foarte justificate. Senzorii de presiune vor deveni echipament obligatoriu pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone, inclusiv remorcile, în curând. Începând de luna viitoare, regula se va aplica pentru noile omologări de tip, iar din iulie 2024 pentru toate vehiculele noi produse.

Din aceeași categorie...

Back to top button