SigurantaȘtiri

Șoferii români recunosc că folosesc telefonul la volan

Conform LeasePlan Mobility Monitor, 71% dintre șoferii români recunosc că folosesc telefonul în timp ce conduc sau sunt blocați în trafic, un sfert din aceștia mănâncă, iar 19% compun mesaje sms sau chat. Un procent de 18% dintre șoferi recunoscut că flirtează când stau în trafic.

Șoferii români recunosc că se angajează în mai multe activități atunci când conduc sau sunt blocați în trafic, relevă studiul LeasePlan Mobility Monitor. Studiul a luat pentru prima dată în considerare și răspunsurile conducătorilor auto ale mașinilor gestionate în leasing operațional din România. În cadrul sondajului LeasePlan Mobility Monitor au fost chestionați 237 de șoferi care conduc mașini în leasing operațional.

Dintre aceștia, 71% au recunoscut că vorbesc la telefon în timp ce conduc. La nivel european, media este de 74%, iar media globală este de 69%. A doua activitate “suplimentară” a șoferilor din România în timp ce conduc este mâncatul. Nu mai puțin de unul din patru a recunoscut că a mâncat când s-a aflat în fața volanului. Alte activități sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe rețele sociale (19%), băutul (18%) sau fumatul (14%). De remarcat că procentul doamnelor din România care recunosc că se machiază în mașină este dublu față de media globală (4% față de 2%).

Șoferii români recunosc că folosesc telefonul la volan

Șoferii români se numără printre cei mai atenți la costurile complementare utilizării unei mașini. Întrebați dacă ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, șoferii români au răspuns “da” în procent de 51%, pondere care îi situează pe locul 4 în lume, după conducătorii auto din Portugalia (63% răspunsuri afirmative), Grecia (61% răspunsuri afirmative) și Turcia (59%). Mai puțin preocupați de eficiența motorului și de plata unor taxe mai mari par a fi șoferii din Danemarca, Australia și Luxemburg, cu procente sub 30% de răspunsuri afirmative.

[pullquote align=”full” cite=”Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan România” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Șoferii care conduc mașini în leasing operațional beneficiază întotdeauna de modele noi, dotate cu ultima tehnologie disponibilă, care scade consumul de carburant și reduce implicit taxele plătite statului. Ei beneficiază astfel de rate mai mici și de avantajele deja cunoscute ale leasingului operațional: costuri fixe și previzibile de exploatare a flotei auto, avans 0% și condiții adaptate la nevoile de mobilitate ale fiecărui șofer. Expertiza noastră ne permite să oferim cea mai bună soluție pentru toți clienții, fie ei companii internaționale cu flote extinse, fie antreprenori aflați la început de drum.[/pullquote]

Unul din 5 șoferi flirtează când este blocat în trafic
Studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că aproape o cincime din șoferii din România (18%) flirtează tot timpul sau câteodată atunci când sunt blocați în trafic. La nivel global, studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că procentul conducătorilor auto care flirtează este de 12%. Femeile șofer din România, cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, au afirmat în proporție de 100% că nu au flirtat cu alți șoferi. Doamnele și domnișoarele din generația Y (născute între 1982 și 1999) au afirmat în proporție de 34% că au flirtat cel puțin o dată în timp ce au fost blocate în trafic. Un procent similar, de 35%, se regăsește în cazul bărbaților cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button