LegislatieȘtiri

Treisprezece tari europene cer suspendarea legii salariului minim din Germania

Conform publicatiei Transporto Europa, pe data de 23 ianuarie 2015, o delegatie formata din reprezentantii a 13 tari, membre ale Uniunii Europene, s-au intalnit cu oficialii directiilor generale ale CE de Mobilitate si Transporturi (MOVE) respectiv Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri (GROW), pentru a protesta impotriva aplicarii normelor salariul minim, companiile de transport straine care opereaza pe teritoriul Germaniei.

Jumatate din tarile europene s-au mobilizat impotriva aplicarii normelor salariului minim in industria transport, companiilor de transport straine care opereaza sau tranziteaza teritoriul Germaniei. Conform contestatarilor, obligativitatea completatrii si transmiterii declaratiei catre Autoritatea Vamala din Germania pentru fiecare transport, precum si a stocarii documentelor specifice, este o regula care impune birocratia. Aceasta problema a fost semnalata, in mod oficial Comisiei Europene, vineri, 23 ianuarie 2015, de delegatia reprezentantilor din Polonia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Lituania, Estonia, Spania, Irlanda, Portugalia si Grecia care s-au intalnit oficialii directiilor generale de transport si antreprenoriat si imm-uri.

Treisprezece tari europene cer suspendarea legii salariului minim din Germania

In cadrul intalnirii, contestatarii au cerut suspendarea aplicarii acestei norme companiilor de transport din afara granitelor Germaniei. Principul care sta la baza acestei cerinte formulate este acela ca, norma din Germania se aplica legislatiei de transport internationale, iar acest lucru poate genera un precedent periculos in acest sector.

Inainte de aceasta intalnire, Comisia Europeana a solicitat prin intermediul platformei legale EU Pilot, lamuriri din partea guvernului german cu. In plus, cei doi comisari, Violeta Bulc pentru transporturi si Marianne Thyssen pentru locuri de munca vor vorbi despre acest subiect cu Guvernul german, in cadrul sedintei care va avea loc in zilele urmatoare.

Credit foto: AFP

Din aceeași categorie...

Back to top button