In Focus

Tren intermodal întors de italieni, în Elveția. Mai mulți șoferi nu aveau Pașaport Verde

Un tren intermodal între Germania și Italia a fost întors în Elveția de autoritățile italiene, deoarece la bord erau mai mulți șoferi de camion care nu aveau Pașaport Verde.

În noaptea de 14 spre 15 octombrie, un tren intermodal al RAlpin, care transporta camioane de la Freiburg la Novara via tunelul Simplon, a fost întors în Elveția. Motivul? Mai mulți șoferi de camion nu aveau Pașaport Verde.

Tren intermodal întors de italieni, în Elveția. Mai mulți șoferi nu aveau Pașaport Verde

Conform legislația din Italia privind Pașaportul Verde, verificările la bordul trenului, care a ajuns în stația Domodossola la 20 de minute după miezul nopții, au fost efectuate de personalul Căilor Ferate Federale Elvețiene. După ce a constatat că 6 din 16 șoferi de camion nu aveau Pașaport Verde, a fost solicitată intervenția poliției italiene din Domodossola, care se află pe peron.

Rezultatul? Trenul a fost întors în Elveția, la Brig.15

VEZI ȘI: Camioanele Scania pentru armata olandeză depășesc înălțimea permisă

Evident, mărfurile care trebuiau livrate la centrul intermodal Novara Boschetto, n-a mai fost posibilă. Deși autoritățile din Italia au introdus pe 14 octombrie o excepție pentru șoferii străini de camion care efectuează transport internațional, aceasta nu s-a aplicat.

Din acest motiv, există temeri de blocaje, inconveniente și întârzieri pentru toate mărfurile transportate cu trenuri de acest tip, dar și rutier.

Din aceeași categorie...

Back to top button