CamioaneȘtiri

Trestia de zahăr recoltată în Brazilia cu ajutorul camioanelor automate

Trestia de zahăr, una din cele mai răspândite culturi agricole din Brazilia, recoltată cu ajutorul camioanelor automate Mercedes-Benz Axor.

Aflat într-un parteneriat de dezvoltare cu producătorul brazilian de tehnică agricolă GrunnerTech, Mercedes-Benz do Brasil a configurat special 18 camioane automate Mercedes-Benz Axor 3131 care vor recolta trestia de zahăr.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Axor, care a confirmat ca model pe piața braziliană de camioane, a fost echipat cu toate componentele tehnologice necesare pentru conducerea automată Nivel 2, adică camionul controlează automat viteza și proximitatea, precum și ghidarea longitudinală și laterală.

Deși șoferul deține în permanență controlul asupra camionului, acesta nu trebuie să țină în permanență mâinile pe volan.

În plus, față de funcțiile de conducere automată, cele 18 camioane automate Axor au montate o punte față suplimentară, distanțiere la roți pentru ecartament crescut, anvelopele agricole specifice cu flotație ridicată pentru a limita tasarea pământul și antenele pentru a primi semnale prin satelit.

Două dintre aceste camioane automate se află deja în serviciul AgroCana Caiana ce lucrează domeniul statului brazilian din São Paulo.

Cum funcționează în practică?
Înainte ca vehiculul să intre efectiv în brazdă, prin intermediul unui computer este determinat traseul de recolare cu un nivel de acuratețe la nivel de centimetri.

VEZI ȘI: Girteka Logistics și-a propus să cucerească piața germană de transport intern

Viteza de lucru este de aproximativ 6 km/h, iar camionul este controlat în mod automat prin intermediul sistmeului de cruise controlului, GPS-ului și referinței geografice.

camioanelor automate Mercedes

Camionul lucrează în mod automat alături de o mașină de treierat trestie de zahăr, tot autonomă, care transferă recoltată direct în bena camionului.

Odată ce bena camionului s-a umplut, șoferul preia din nou controlul camionului pentru a transfera recolta într-un vehicul de capacitate mai mare.

Ce avantaje oferă camionele automate?
Pe de o parte, camioanele automate pot funcționa 24 de ore pe zi, ceea ce înseamnă o productivitate dublată, iar pe de altă parte pot genera avantaje financiare ridicate de până la 50% în comparație cu un tractor convențional.

Consumul de lubrifianți este redus cu 40%, iar costurile de întreținere și service scad cu 30%.

Nu în ultimul rând, camioanele automate pot fi programate să urmeze cu precizie un anumit traseu.

Din aceeași categorie...

Back to top button