Știri

Truck & Bus: Camioanele și autocarele controlate pe drumurile din Germania

În perioada 12-18 octombrie, poliția din Schleswig-Holstein va derula acțiunea Truck & Bus, care vizează camioanele și autocarele care circulă pe drumurile din regiune.

Acțiunea Truck & Bus din landul Schleswig-Holstein face parte din programul special care se concentrează pe siguranța rutieră și care încearcă să reducă numărul de accidente în care sunt implicate vehicule comerciale de transport marfă și persoane.

Truck & Bus: Camioanele și autocarele controlate pe drumurile din Germania

Astfel, fiecare echipă de control, care va verifica toate punctele importante de tranzit pentru camioane și autocare, va avea specialiști din mai multe domenii pentru un control amănunțit al fiecărui vehicul și al șoferilor.

Numărul mare de vehicule comerciale care circulă pe drumurile din Germania, o creștere a concurenței și presiunea de a livra marfa și de a transporta persoane cât mai rapid, eficient și cu costuri scăzute, duce, în special pe autostrăzile din Germania, la numeroase incidente.

Conform ultimelor statistici a crescut îngrijorător ponderea de accidente, cu 16.4% a vehiculelor comerciale (cu sau fără remorcă) de până în 3.5 tone. Ponderea acestora în traficul de transport marfă a ajuns la 47%.

Cele mai frecvente cauze ale accidentelor sunt viteza, încărcarea necorespunzătoare a mărfurilor, oboseala accentuată a șoferului și problemele tehnice ale vehiculelor.

VEZI ȘI: Noi controale BAG care au vizat respectarea legislației privind cabotajul

Tocmai de aceea, poliția din landul Schleswig-Holstein a anunțat că va intensifica aceste operațiuni de control până la finalul anului pentru a încerca să reducă numărul de accidente pe autostrăzile din regiune.

Purtătorul de cuvânt al poliției a spus că în mod normal aceste controale nu sunt anunțate oficial, dar că se face acest lucru pentru că este o acțiune de control coordonată la nivel național și că este important pentru șoferi să conștientizeze că aceste acțiuni sunt din ce în ce mai frecvente și că mai devreme sau mai târziu vor fi opriți în trafic și este mai bine pentru ei dacă au totul în regulă.

În plus, chiar dacă este anunțată acțiune de control nu sunt menționate și locurile unde stau echipajele de poliție și chiar și așa numărul vehiculelor și șoferilor cu probleme este incredibil de mare.

Din aceeași categorie...

Back to top button