Truck & Bus GmbH, megadivizia de camioane a grupului Volkswagen

Truck & Bus GmbH

Truck & Bus GmbH este cea mai nou divizie creata in cadrul Volkswagen AG, si integreaza activitatea marcilor de camioane Scania si MAN aflate in posesia grupului german.

Crearea diviziei de camioane Truck & Bus GmbH, în cadrul grupului Volkswagen, are drept scopul crearea unui singur cadru de referinta atat pentru piata de camioane cat si de autobuze.

Truck & Bus GmbH va fi o noua entitate de business in cadrul Grupului Volkswagen, si va controla marcile MAN si Scania. In acest scop, actiunile detinute de Volkswagen la Scania vor fi transferate catre Truck & Bus GmbH, companie detinuta integral de Volkswagen, care mai detine si peste 75% din actiunile MAN. Truck & Bus va avea ca obiect de activitate piata vehiculelor comerciale, profitand de potentialul sinergiei dintre cele doua puternice marci de camioane. Compania va fi condusa de Andreas Renschler, membru al consiliului director al Volkswagen, fost numar unu la Daimler Trucks. Consiliul de supraveghere, compus pe baza de paritate, va fi prezidat de Martin Winterkorn, CEO al Volkswagen.

Truck & Bus GmbH, megadivizia de camioane a grupului Volkswagen

MAN si Scania sunt marci de succes cu o reputatie la nivel mondial. Scopul nostru clar este de a deveni lideri mondiali pe segmentul camioanelor si autobuzelor, – a declarat Martin Winterkorn.
Unirea celor doua marci de camioane sub un singur acoperis va permite companiei germane sa se concentreze mai mult pe nevoile de afaceri din segmentul camioanelor si autobuzelor, coordonarea strategiei, dezvoltare, resurse umane, cumparare si accelerare a procesului de luare a deciziilor. Chiar daca se vor unii sub un singur acoperis, MAN si Scania isi vor pastra independenta.

Truck & Bus GmbH va coordona si cele trei societati de vehicule comerciale MAN Truck & Bus, MAN America Latina si Scania AB. Consiliul de supraveghere va fi alcatuit din reprezentanti ai angajatilor MAN, Scania si Volkswagen, care vor discuta strategii impreuna cu actionarii Grupului.

De asemenea, divizia de vehicule comerciale usoare, Volkswagen Autovehicule Comerciale, va face parte din noua divizie si va raporta lui Andreas Renschler.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker