ȘtiriTehnologie

Truck Data Center și Mercedes-Benz Uptime disponibile pe toate camioanele Mercedes-Benz

Daimler a lansat modulul de conectivitate Truck Data Center precum și o serie de servicii digitale cum ar fi revoluționarul Mercedes-Benz Uptime și noua aplicație FleetBoard Manager.

Prezentat presei la mijlocul anului trecut și lansat oficial în cadrul IAA 2016, modulul de conectivitate Truck Data Center va fi în viitor “creierul” camionului conectat. Acesta monitorizează în mod continuu starea sistemelor camionului, în plus față de transmiterea și primirea de date în timp real.

Truck Data Center și Mercedes-Benz Uptime disponibile pe toate camioanele Mercedes-Benz

Acesta primește informații de la senzorii camionului, camerele video etc., pe care le analizează pentru diferite aplicații. De asemenea, este responsabil pentru comunicarea externă a camionului cu toate serviciile de conectivitate. Întocmai ca un smartphone, Data Center Truck poate comunica în timp real prin Bluetooth, semnal 3G sau GPS cu infrastructura, alte vehicule și alte entități implicate în procesul logistic.

Standardizarea modulului Truck Data Center este combinată cu adaptabilitate maximă la cerințele clienților regionali prin intermediul software-ului și a aplicațiilor. În viitor, Truck Data Center va constitui baza pentru soluțiile de conectivitate existente, de la Daimler Trucks, precum și sistemele telematice FleetBoard și Detroit Connect.

Modulul de conectivitate Truck Data Center de mărimea unei coli A5 și serviciile digitale conexe sunt disponibile începând cu 1 martie 2017 pe toate camioanele de la Mercedes-Benz pe baza arhitecturii electrice/electronice standardizate la nivel internațional. Modulul de conectivitate vine în standard la Mercedes-Benz Actros.

Viitori clienți de camioane Mercedes-Benz care vor serviciile digitale Mercedes-Benz Uptime respectiv FleetBoard Manager App trebuie să știe că acestea sunt disponibile doar împreună cu Truck Data Center.

VEZI ȘI: Ameninţarea cu creşterea tarifelor RCA este o manevră bazată pe dezinformare

Mercedes-Benz Uptime, despre care noi am mai scris pe scurt chiar în momentul lansării, reprezintă conectivitate inteligentă și predictivă a camionului cu Mercedes-Benz Service și compania de transport. Complet automat, acest serviciu de diagnoză monitorizează continuu statusul sistemelor camionului în timp real prin intermediul modulului Truck Data Center pentru a permite detectarea din timp a stărilor critice. În câteva secunde, datele sunt interpretate, stările critice detectate și recomandări de acțiune specifice emise.

Acest lucru poate preveni defecțiunile și alte reparații neprogramate, optimizând vizitele programate în service. Serviciul Mercedes-Benz Uptime este disponibil atât individual, cât și în combinație cu toate celelalte contracte de service Mercedes-Benz.

Înainte de a fi lansat, serviciul Mercedes-Benz Uptime a fost testat intensiv timp de trei ani pe 1.400 de camioane din 16 flote diferite din Germania, Marea Britanie, Austria și Polonia.

Începând de la IAA 2016, Mercedes-Benz Uptime a fost disponibil pentru toate noile camioane, Actros, Arocs și Antos pe 12 piețe europene (Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Plonia, Portugalia, Spania și Elveția). În viitor vor fi adăugate și alte țări din Europa, poate și România.

Începând cu 1 martie 2017, camioanele vor fi livrate către clienți cu serviciul Mercedes-Benz Uptime activat.

Noua aplicație FleetBoard Manager va oferi în viitor tuturor clienților Mercedes-Benz un acces simplu, rapid și gratuit în ceea ce privește conectivitatea. Aplicația pentru smartphone oferă informații utile și gratuite despre flota de vehicule, precum capacitatea utilizării camionelor pe parcursul unei săptămâni sau poziția individuală a acestora. În plus, indentifică potențialele economii de costuri.

FleetBoard Manager app va fi disponibilă gratuit începând cu 20 martie 2017 atât pentru Android (Google Play Store) cât și pentru iOS (App Store).

Odată cu lansarea modulului de conectivitate Truck Data center și a serviciilor digitale Mercedes-Benz Uptime și FleetBoard Manager App, Daimler face încă un pas important înspre vehiculul autonom, care nu numai că se va conduce singur, dar își va face printre altele și propriul management de întreținere și service.

Cum spunem și cu alte ocazii, #ViitorulsunaDaimler!

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button