TechMasters Truck. Cei mai buni mecanici de camioane Mercedes-Benz

TechMasters Truck. Cei mai buni tehnicieni de service pentru camioane Mercedes-Benz

Mercedes-Benz România a derulat etapa naţională a TechMasters Truck 2017, competiție care desemnează cei mai buni tehnicieni de service din întreaga sa rețea.

În acest an, pe lângă concursul deja tradiţional ce are loc anual în segmentul autoturismelor, competiţia se adresează si specialiştilor ce oferă servicii post-vânzare pentru camioane.

La fel ca și în cazul altor producători, Mercedes-Benz caută perfecționarea continuă a personalului său, aceasta fiind esențială pentru asigurarea standardelor înalte de calitate ale camioanelor Mercedes-Benz.

Departajarea celor mai buni a fost o misiune dificilă, după cum a declarat și Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses în cadrul Mercedes-Benz România,

Câştigători etapei naționale vor participa la finala Global TechMasters Truck, la care Mercedes-Benz România va participa anul acesta pentru prima dată în segmentul de camioane.

În finala naţională, organizată pe 20 iulie la Centrul de Training al Mercedes-Benz România, s-au calificat 20 de tehnicieni care au parcurs mai multe probe practice și teoretice, ce au urmărit evaluarea şi testarea competenţelor la nivelul unui spectru larg de specializări – de la consultanță de service până la activitatea efectivă de mentenanță și service.

Atât testele, cât şi exerciţiile practice au fost personalizate în acord cu profilul posturilor.

Probele la care au fost supuşi finaliştii, au urmărit îndeaproape structura concursului internaţional. În cadrul evaluării practice, participanţii au fost provocaţi cu jocuri de rol şi exerciţii de efectuare a operaţiunilor de service.

De exemplu, tehnicienii de diagnoză au avut de identificat, în decursul a 60 de minute, un defect instalat pe autocamion. Cei 6 evaluatori au urmărit atât corectitudinea acţiunilor specifice, cât şi modul în care standarele înalte ale Mercedes-Benz sunt transpuse în asigurarea calității serviciilor.

VEZI ȘI: Amendament depus în parlamentul italian pentru interzicerea repausul săptămânal în cabină

În urma etapei naţionale, au fost aleşi cei mai buni 4 specialişti care vor reprezenta România la Global TechMasters Truck 2017: Aurelian Friptu (consilier service), Decebal-Cătălin Cantaragiu (specialist piese de schimb și accesorii), Adrian Oprișor-Pitu (tehnician de diagnoză) și Beniamin-Mircea Murdășan (tehnician de mentenanță).

Acestora li se va alătura antrenorul Adrian Niţu, din partea Centrului de Training al Mercedes-Benz România.

Ca și lideri de piață în România, Mercedes-Benz Trucks își doresc să consolideze această poziție, acest lucru putându-se obține doar fiind în competiție permanentă cu ei înșiși, depășindu-și limitele și rămânând în contact direct cu nivelul tehnologic inovator pe care Mercedes-Benz îl pune la dispoziția clienților.

TechMasters Truck. Cei mai buni tehnicieni de service pentru camioane Mercedes-Benz

România va participa în premieră la competiția Global TechMasters Truck.

Echipele naţionale sunt formate din 5 membri şi au în componenţă un consilier de service, un consilier de vânzări pentru piese de schimb și accesorii, un tehnician de diagnoză și un tehnician de mentenanță, respectiv un antrenor.

În perioada următoare, echipa de specialiști After-Sales urmează să deruleze un program personalizat de instruire sub îndrumarea lui Adrian Niţu, trainer în cadrul Centrului de Training Mercedes-Benz România.

Programul se va încheia în luna octombrie, cu o tabără de pregătire, care va avea și componente de simulare a probelor finalei internaționale.

Global TechMasters Truck 2017 va avea loc între 7 și 9 noiembrie, la Stuttgart.

Tehnicienii se service români se vor confrunta cu alte 11 echipe de specialiști din Austria, Belgia, China, Finlanda, Germania, Italia, Malaezia, Portugalia, Singapore, Slovenia și Turcia.

Vă readucem aminte că în finala Bustech Challenge 2017, competiție similară dedicată tehnicienilor de service pentru autocare produse de Daimler, Corneliu Ioan de la MBB s-a clasat pe locul 4 la general, în fața unor țări cu tradiție în producția de autocare, precum Germania, țară în care se produce Setra.

Follow #infotrucker

Comentarii Facebook

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *