Truck Tower, un concept inovator de parcare pentru camioane (VIDEO)

Truck Tower, un concept inovator de parcare pentru camioane (VIDEO)
Truck Tower, conceptul inovator al companiei germane Abona, poate rezolva o parte din problema lipsei locurilor de parcare pentru camioane din Germania și nu numai.

Găsirea unui loc de parcare în Germania este o misiune din ce în ce mai dificilă pentru șoferii de camioane, mai ales seara.

Truck Tower, un concept inovator de parcare pentru camioane (VIDEO)

Specializată în soluții software pentru logistică, compania Abona din Bruchsal a prezentat la NUFAM 2019 conceptul Truck Tower, o parcare supraetajată pentru camioanele de 40 de tone.

VEZI ȘI: Camion înmatriculat în România depistat cu tahograful manipulat în Germania

Truck Tower este dezvoltat de un fost șofer de camion și, conform Abona, poate rezolva o parte din problema lipsei locurilor de parcare pentru camioane din Germania, dar nu numai, deoarece pe aceeași suprafață pot fi parcate de trei ori mai multe camioane.

Reprezentanții companiei din Bruchsal spun că autoritățile se gândesc doar la parcarea camioanelor într-un loc unde să nu mai reprezinte o problemă pentru siguranța rutieră, dar nu se gândesc la șofer sau la marfă.

Truck Tower propune un pachet complet
În afară de structura metalică a parcării supraetajate se pot monta în zonă containere complet utilate pentru șoferii care vor să doarmă și se pot crea inclusiv spații de recreere sau pentru cumpărături.

Truck Tower, un concept inovator de parcare pentru camioane (VIDEO)

De asemenea, parcarea este echipată cu panouri fotovoltaice care generează o cantitate suplimentară de energie, ce poate fi utilizată la alimentarea agregatelor frigorifice, pentru ca acestea să nu mai folosească motorul termic.

Nu în ultimul rând, Truck Tower oferă mai multă securitate camioanelor, dar și încărcăturii acestora pe timpul perioadelor de odihnă a șoferilor.

Truck Tower, un concept inovator de parcare pentru camioane (VIDEO)

Conceptul Truck Tower este unic în lume, iar compania germană și-a patentat invenția.

Șoferul își poate rezerva locul printr-o aplicație, iar în funcție de tonaj va primi un loc în turn. În funcție de ora de plecare, camioanele vor fi coborâte din turn cu ajutorul unei instalații hidraulice.

Pentru a demara construcția unei astfel de parcări este nevoie de bani, iar compania a depus deja un proiect care poate fi finanțat de autoritățile din Baden-Württemberg, dar este și în căutarea unor investitori privați.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.