Sfaturi utile la plata taxei de drum din Slovenia

TSG euroShell: Sfaturi utile la plata taxei de drum din Slovenia

Plata taxei de drum din Slovenia se poate face atât numerar cât și electronic prin mai multe tipuri de carduri de la bancar la carburant sau DARS.

DARS, compania ce administrează taxa de drum din Slovenia, a emis şi aparate electronice ABC cu care se poate achita taxa de drum. Începând cu februarie 2015, compania nu a mai pus în vânzare aceste aparate deoarece furnizorul companiei DARS nu a mai putut onora comanda. Aparatele existente şi emise până la începutul lui februarie 2015 sunt active şi funcţionale, până la terminarea bateriei.

Acum, pentru a veni în sprijinul celor care tranzitează Slovenia, am apelat la prietenii noștri de la TSG euroShell, care ne-au furnizat câteva sfaturi utile vis-a-vis de plata taxei de drum în Slovenia. Astfel, în funcție de varianta de plata aleasă, puteți beneficia de anumite reduceri.

Sfaturi utile la plata taxei de drum din Slovenia

Câteva din recomandările care vă pot aduce economii
– Plata taxei de drum să se facă cu ajutorul unui cârd DARS, pe care TSG euroShell îl comandăm în numele clientului său, dacă este cazul.
– După solicitarea cardului, se face declararea clasei de emisie a vehiculului ce va folosi acest card. Solicitarea către cei din Slovenia o fac TSG euroShell, pe baza unor documente sau o poate face şoferul direct la sediul DARS din Lubliana. Atenție! Punctul respectiv este în oraş şi nu se poate ajunge cu camionul.
– După primirea fizică a cardului DARS, se merge cu cardul respectiv la orice punct de plată şi se face o solicitare în Slovenia de trecere la sistem Post-pay prin Shell.

De asemenea, declararea clasei de emisie a vehiculului este extreme de importanta pentru că aduce reduceri de aproximativ 45%. Pe scurt, un camion cu normă de poluare Euro V plăteşte un tranzit prin Slovenia de 121,6 euro dacă nu declară clasa de emisii și de 66.9 euro dacă aceasta este declarată.

Pentru mai multe sfaturi utile și recomandări accesați cu încredere pagina – https://tsg-euroshell.ro/

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker