ȘtiriTop News

Tunelul Mont Blanc se va închide complet, timp de 4 luni, în 2022 și 2023

Compania ATMB care administrează Tunelul Mont Blanc a anunțat că ruta dintre Franța și Italia va fi închisă complet traficului timp de 4 luni, pentru lucrări de reparații, în anii următori.

Se vor face intervenții pe 4 secțiuni de câte 300 de metri ale tunelului. ”Lucrările se vor efectua în două etape. Prima în toamna lui 2022, iar a doua în 2023. În total vor fi 4 luni de închidere totală a traficului pentru restaurarea celor 4 secțiuni”, a explicat compania care administrează Tunelul Mont Blanc.

Tunelul Mont Blanc se va închide complet, timp de 4 luni, în 2022 și 2023

Cel mai probabil, primele două luni de închidere totală vor fi Octombrie și Noiembrie 2022. ”Pentru a minimiza impactul asupra traficului, săptămânile de închidere vor fi programate în perioade în care traficul turistic și comercial este minim. Intenționăm să efectuăm lucrările în lunile octombrie și noiembrie”, mai scrie ATMB.

VEZI ȘI: Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

La finalul fazei experimentale, companiile concesionare și GEIE-TMB vor plănui lucrările de restaurare a boltei, pe lungimea întregului tunel. ”Odată restaurată, infrastructura va putea fi folosită pentru următorii 50, dacă nu 100 de ani”, a mai precizat compania.

Închiderea totală a Mont Blanc pentru 4 luni îngrijorează autoritățile din Valsusa, unde va fi deviat traficul: ”Numărul de camioane care traversează Valea Susa se va dubla. Această perspectivă este îngrijorătoare din punct de vedere al mediului, sănătății și traficului”.

Din aceeași categorie...

Back to top button