BusȘtiri

Turda a devenit primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric

Turda a introdus în circulație 20 de autobuze electrice SOR achiziționate cu fonduri europene, devenind primul oraș din România ccu transport în comun exclusiv electric.

Odată cu această achiziție a fost înființată și o nouă societate de transport local, Transport Urban Publica, al cărei acționar unic este Consiliul Local.

Turda a devenit primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric

Toate autobuzele electrice SOR care vor fi circula în Turda vor fi echipate cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-Fi și un sistem de e-ticketing. Conform Consiliului Local, cele 20 de autobuze electrice au costat 50.1 milioane de lei.

Mai mult decât atât, începând cu ianuarie 2020, societatea de transport va introduce și carduri electronice. Acestea vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vehicle abonamente.

Referitor la noua societate de transport, reprezentanții Consiliului Local spun că era necesară o astfel de firmă, întrucât până acum, transportul în comun era realizat de un operator privat.

VEZI ȘI: Solaris livrează 11 autobuze Urbino 12 în orașul croat Dubrovnik

„S-a realizat un studiu de oportunitate din care a reieșit că, pentru accesarea de fonduri europene, este indicat să fie un operator public de transport în comun în Turda, aparținând municipalității”, a declarat Cristian Matei, primarul orașului Turda.

După înființarea noii societăți, tarifele pentru transportul în comun nu vor crește, iar orarul și traseele nu vor suferi modificări.

Din aceeași categorie...

Back to top button