Turul Germaniei la volanul unor camioane istorice

Turul Germaniei la volanul unor camioane istorice

În toamna acestui an, 70 de case de expediție și companii de transport au luat parte la cea de-a 15-a ediție a Turul Germaniei la volanul unor camioane istorice.

Evident că, de la o astfel de manifestare nu avea cum să lipsească Mercedes-Benz. Astfel, producătorul german a fost reprezentat de mai multe camioane istorice, toate cu o vehicume de peste 30 de ani sau chiar mai vechi, dinaintea Primul Război Mondial sau din perioada interbelică.

Liderul convoiului de camioane istorice a fost Bastian Bernard aflat la volanul unui Mercedes-Benz LP 333 din 1960. Pe lângă modele de camioane istorice precum Mercedes-Benz LAK 329 șasiu sau L 319 dubă închisă, în cadrul turneului a participat și un autocar Setra S 9 produs în 1959.

Turul Germaniei la volanul unor camioane istorice

Turul Germaniei a început pe 1 septembrie la Stuttgart, acolo unde Gottlieb Daimler a scris istoria camionului acum 120 de ani, mai precis în 1896. Startul călătoriei a reprezentat pentru fiecare iubitor de camioane istorice un punct culminant în sine. Acesta a durat aproximativ două ore, cam cât le-a trebuit “bunicuțelor” să iasă din muzeu.

Turul Germaniei la volanul unor camioane istoriceÎnainte de a pleca în călătoria de peste 1.200 de kilometri, camioanele istorice Mercedes-Benz participante au putut fi admirate în cadrul muzeului Mercedes-Benz, acolo unde Daimler a organzat și mese festive pentru șoferii care le-au vizitat.

Turneul a cărui punct final a fost Hamburg, a avut mai multe puncte intermediare situate pe principalele rute comerciale din nordul Germaniei, foarte importante în trecut dar și în prezent.

O parte din camioanele istorice participante au fost selectate să participe în cadrul cele de-a 66-a ediții a târgului IAA de la Hanovra.

VEZI ȘI: Digitalizarea va fi determinantă pentru viitorul logisticii

Turul Germaniei cu vehicule comerciale istorice este organizat la fiecare doi ani de editura ETM cu sprijinul companiei Fehrenkötter, cunoscută pentru testul comparativ pe care-l derulează în condiții reale de exploatare, cu cele mai importante mărci europene de camioane.

Acest turneu are drept scop îmbunătățirea imaginii industriei vehiculelor comerciale și promova respectul reciproc între șoferii de automobile și camioane.

Turul Germaniei la volanul camioanelor istorice este susținut de Asociația Industriei de Automobile din Germania (VDA).

15C994_002

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker