Transport 4.0

TuSimple va testa un camion autonom fără operator uman la bord, în SUA

Compania americană TuSimple a anunțat că până la finalul anului va testa un camion autonom fără operator uman de siguranță la bord, pe drumuri publice în SUA.

În cadrul prezentării rezultatelor financiare din al treilea trimestru, TuSimple a anunțat și faptul că va continua programul său pilot de conducere autonomă, care ar elimina șoferul din cabina camionului pentru curse de 80 de mile (aprox. 130 km) între zonele Phoenix și Tucson.

TuSimple va testa un camion autonom fără operator uman la bord, în SUA

„Ne așteptăm să efectuăm primul test cu un camion autonom fără operator uman de siguranță la bord înainte de sfârșitul anului și să finalizăm programul pilot în următoarele luni”, a declarat Cheng Lu, președintele și CEO-ul TuSimple.

„Ceea ce face ca programul pilot de conducere autonomă să fie atât de provocator este că rezolvăm atât factori cunoscuți, cât și necunoscuți pe care i-am putea întâlni pe drumurile publice”, a mai completat Lu.

TuSimple crede că tehnologia sa este pregătită să funcționeze complet autonom, cel puțin pe o anumită porțiune de drum, și își va petrece următoarele câteva săptămâni construind cazul său de siguranță.

Compania a evidențiat două domenii principale pentru validarea cazului de siguranță fără șofer: „Siguranța sistemelor” și „siguranța operațiunilor”.

„Siguranța sistemelor validează faptul că vehiculele sunt sigure pentru a funcționa autonom, ajutând fiecare aspect al sistemului să fie fiabil, suficient și dovedit”, spune Lu.

VEZI ȘI: Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Dacă TuSimple va începe testele înainte de 2022, atunci compania va fi propulsată în topul companiilor din Statele Unite, care dezvoltă camioane autonome.

Kodiak Robotics efectuează teste cu un camion autonom pe piste închise.

Embark nu testează în prezent camion autonom fără operator uman de siguranță la bord pe drumuri publice, dar plănuiește să înceapă astfel de teste în 2023, vizând efectuarea de operațiuni comerciale fără șofer până în 2024.

Waymo nu testează momentan în modul „rider only”, dar testează cu doi specialiști în cabina vehiculului, unul la volan, iar celălalt acționând ca tehnician software.

Einride, care tocmai și-a lansat operațiunile în SUA, are camion autonom fără șofer uman, dar funcționează în SUA într-un perimetru închis al GE Appliances.

Din aceeași categorie...

Back to top button