EcofriendlyLansare

Uber a lansat serviciul de ridesharing 100% electric UberGREEN

Compania Uber a anunțat lansarea în România a serviciului pilot de ridesharing 100% electric, UberGREEN, care va efectuat inițial cu 20 de automobile Renault Zoe.

La trei ani distanță de la intrarea pe piața locală, Uber a lansat în România la finalului lunii februarie UberGREEN, care face din Bucureşti primul oraș din Europa Centrală şi de Est cu un serviciu de ridesharing 100% electric.

Uber a lansat serviciul de ridesharing 100% electric UberGREEN

În Europa, Uber mai oferă serviciu de mobilitate electric în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto şi Zurich.

Oficialii Uber spun că România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot UberGreen deoarece este una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană pentru Uber, dar şi pentru că Bucureşti se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului.

Conform companiei americane, acest serviciu reprezintă angajamentul său față de oraș și de comunitatea de peste jumătate de milion de oameni care folosesc Uber.

VEZI ȘI: Uber testează camioane autonome pe autostrăzile din Arizona (VIDEO)

UberGREEN își propune să facă mobilitatea electrică accesibilă unui număr mare de oameni și să contribuie la dezvoltarea transportului electric în București.

Serviciul UberGREEN va fi furnizat inițial cu 20 de vehicule 100% electrice, Renault Zoe, echipate cu noua baterie Z.E. 40, care-i conferă o autonomie de până la 300 km în mediu urban și limitrof cu o singură încărcare.

UberGREEN vine cu același preț ca UberSelect, adică: 1.65 lei tarif de bază, 0.28 lei pe minut, 1.65 lei pe kilometru. Călătoria minimă este 12 lei.

Din aceeași categorie...

Back to top button