Uber testează camioane autonome pe autostrăzile din Arizona (VIDEO)

Uber testează camioane autonome pe autostrăzile din Arizona (VIDEO)

Uber a dezvăluit că testează camioane autonome în condiții reale de trafic pe drumurile din Arizona, acolo unde compania mai testează și taxiuri autonome.

Derulate de Uber Freight și Otto, compania care a dezvoltat camioanele autonome, deținută de Uber, testele se desfășoară doar pe autostrăzii statale din Arizona, în timp ce pe secțiunea inițială și finală a traseului, care implică drumuri regionale și districtuale, sunt utilizați șoferi.

Camioanele au întotdeauna personal la bord, chiar și atunci când călătoresc fără asistența șoferului, în cabină fiind întotdeauna prezente două persoane, un șofer și un tehnician Otto.

Uber spune că aceste teste servesc în principal pentru a testa tehnologia și interacțiunea cu șoferii.

Totodată, compania americană afirmă că utilizarea camioanelor autonome, va crește numărul de locuri de muncă, cel puțin pe termen scurt, deoarece, în prezent, camioanele nu sunt suficient de avansate încât să poată efectua transport în regim autonom de la punctul de încărcare la punct de descărcare.

Sistem cu hub-uri de transfer
În prezent, Uber utilizează sistemul cu hub-uri de transfer, la intrare și ieșire de pe autostradă.

Asta înseamnă că, un expeditor rezervă un camion convențional prin aplicația Uber Freight, care va trage remorca până într-un hub de transfer de pe autostradă, de unde, aceasta este preluată de un camion autonom Uber (cu șofer de siguranță la bord).

Acesta va conduce autonom pe autostradă, iar la ieșirea va intra într-un al hub de transfer.

De acolo, remorca este preluată de un camion convețional, care o va conduce până la punctul de descărcare.

Uber testează camioane autonome pe autostrăzile din Arizona (VIDEO)

Uber a luat în calcul implementarea camioanelor autonome și pe distanțe mai mari (800 km) între două dintre hub-urile sale.

Compania americană nu a precizat numărul camioane autonome implicate în proiect, nici clienții interesați sau numărul de kilometri parcurși de acestea.

În schimb, Uber a confirmat că derulează alte teste în două locații din California, în zona San Francisco și Pittsburgh.

Testarea tehnologiei autonome de către Uber, vine la puțin timp după ce compania a fost de acord cu plata a 245 milioane de dolari către Google, pentru stinge conflictului legal dintre acestea.

Lipsa de șoferi determină apariția camioanelor autonome
În afară de Uber, și alte companii au anunțat că testează camioane autonome.

Spre exemplu, cei de la Ryder Systems testează în Texas, New Mexico, Arizona și California, camionul autonom al californienilor de la Embark. Și în acest caz, din motive de siguranță, există întotdeauna un șofer de camion la bord.

Testarea camioanelor autonome este, de asemenea, determinată de criza de șoferi de camion, care devine o problemă serioasă în Statele Unite, dar nu numai.

În prezent, industria de transport rutier americană are nevoie de 50.000 de șoferi, iar până în 2023, de aproximativ 100.000 potrivit asociațiilor de transporturi americane.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.