Camioane

UD Quon este cea mai nouă serie de camioane japoneze

Quon este cea mai nouă serie de camioane grele lansată pe piață în acest an de producătorul japonez UD.

Foarte departe de noi şi de gusturile noastre, camioanele marca UD sunt foarte bine cunoscute în Asia şi Australia, având o ofertă diversă de la distribuţie urbană până la şantiere ori trenurile rutiere australiene.

UD Quon este cea mai nouă serie de camioane japoneze

Noua serie de camioane UD Quon au foarte multe lucruri în comun cu modelul suedez Volvo FM. Asemănarea nu este întâmplătoare, deoarece UD face parte din Volvo Group, iar globalizarea nu doarme nici în Japonia.

Pornind de la Ultimate Dependability (UD), noua serie de camioane preia foarte multe sistemele de asistență europene, precum asistentele pentru păstrat banda de mers, de stabilitate şi frânarea de urgenţă la evitarea unei coliziuni (sistem ce va deveni obligatoriu în Japonia abia peste doi ani şi jumătate).

Pentru sporirea siguranţei, UD Quon au primit discuri de frână şi frână de motor suplimentară, cele două putând fi făcute să lucreze împreună, un fel de VEB+.

Motorizarea oferită iniţial este un propulsor de 11 litri ce combină caracteristicile commonrail cu cele ale injecţiei de tip pompă-injector, şi va urma şi un altul de 13 litri, la fel ca la precedenta generaţie, doar că noile versiuni sunt mai bune cu 5% faţă de normele impuse de autorităţile japoneze.

UD Quon este cea mai nouă serie de camioane japoneze

Atât motoarele cât și transmisia aduc foarte bine cu cele de Volvo. De la mânerul schimbătorului de viteze şi până la carcasă, ESCOT-VI aduce bine de tot cu I-Shift. Ba, chiar are şi funcţiile cunoscute de rulare liberă, cruise control cu frânare, sfaturi pentru şofer şi păstrarea distanţei de siguranţă setate până la vehiculul anterior.

VEZI ȘI: Tesla Semi va fi lansat în septembrie 2017

La fel ca în cazul I-See de la Volvo, Foretrack de la UD înregistrează înclinarea drumului, poziţionat prin GPS, pentru ca apoi, cu proxima ocazie, motorul şi cutia de viteze să aleagă combinaţia optimă.

UD Quon este cea mai nouă serie de camioane japoneze

În schimb, este evident că UD Quon are cabinele departe de cele europene, majoritatea cabinelor au lungime medie şi doar foarte rar întâlneşti una cu plafonul semi înălțat.

Aşa că, să nu vă aşteptaţi la podea perfect plată, ori prea multe cutii de depozitate.

Gusturile nu se discută, iar dacă şoferii japonezi nu sunt obligaţi să doarmă pe priciuri, bravo lor.

Din aceeași categorie...

Back to top button