UDMR vrea scutirea vehiculelor comerciale de la plata rovinietei și a taxei de pod în 2020

UDMR cere scutirea vehiculelor comerciale de la plata rovinietei și a taxei de pod în 2020
UDMR solicită printr-un proiect de lege scutirea temporară a vehiculelor comerciale de peste 2.4 tone de la plata rovinietei și a taxei de pod în 2020.

Trei deputați UDMR a elaborat un proiect de lege pentru acordarea de facilităţi în domeniile transporturilor rutiere de mărfuri şi a construcţiilor.

UDMR vrea scutirea vehiculelor comerciale de la plata rovinietei și a taxei de pod în 2020

În ceea ce privește transportul rutier de mărfuri, proiectul UDMR prevede scutirea temporară a ”vehiculelor de transport marfă şi vehiculele mixte, transporturile de marfă de orice categorie cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2.4 tone” de la plata rovinietei și a taxelor de pod până la 31 decembrie 2020, ora 24:00, cu scopul de a ajuta transportatorii rutieri români să treacă mai ușor peste perioada pandemiei COVID-19.

UDMR propune aceste măsuri în contextul în care, în prezent, niciuna din ordonanţele guvernamentale nu susţine eficient sectoarele de transport marfă şi de construcţii.

„Sunt necesare măsuri pentru a ajuta transportul de marfă, deoarece serviciile oferite de acest sector sunt indispensabile în perioada pandemiei. Astfel, dacă va fi eliminată taxa pentru drumuri şi poduri, aceste companii vor fi scutite de o povară în plus, în această perioadă dificilă”, a spune Benedek Zacharie, lider al grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor.

VEZI ȘI: Logistikhilft, o inițiativă care-și propune să facă viața mai ușoară șoferilor de camioane

În ceea ce privește sprijinirea industriei construcțiilor, UDMR solicită ca Trezoreria de Stat să acorde împrumuturi fără dobândă pentru încheierea lucrărilor de construcții, în cazul în care o administraţie locală sau o altă instituţie de stat se află în incapacitatea de a putea plăti investiţiile deja începute. Ulterior, administraţia locală va avea la dispoziţie 15 zile pentru plata facturii.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.