InfrastructuraȘtiri

UE alocă 6.7 miliarde euro pentru infrastructura de transport

Pe data de 17 iunie 2016, Comisia Europeană a prezentat o listă de 195 de proiecte de transport care vor primi finanțare comunitară prin programului Connecting Europe Facility.

Comisia a selectat proiectele care contribuie cel mai mult la digitalizare și decarbonizarea transportul. Conform comisarului european pe transport, Violeta Bulc, investiția totală se ridică la 9.6 miliarde de euro, și ar putea crea până la 100.000 de mii de locuri în economia europeană până în 2030. Proiectele vizate spre finanțare vor spori siguranța, durabilitatea și eficiența infrastructurii europene atât pentru pasageri, cât și pentru compani.

O parte din fonduri vor merge, de asemenea, în regiunea Balcanilor de Vest, astfel că, zona poate aduce nivelul infrastructurii la nivelul celei din UE.

UE alocă 6.7 miliarde euro pentru infrastructura de transport

Într-o declarație, Comisia Europeană afirmă că majoritatea proiectelor selectate sunt plasate pe rețelele Ten-T.

Printre cele aflate în raport, există reabilitarea căii ferate Brașov-Sighișoara în România, legătura feroviară Aveiro-Vilar Formoso în Portugalia, dezvoltarea unei linii de cale ferată cu ecartament standard, de-a lungul coridorului Marii Baltice, punerea în aplicare a programului SESAR și modernizarea liniei de cale ferată E30 (secțiunea Zabrze – Katowice – Cracovia) în Polonia.

VEZI ȘI: Suedia a inaugurat prima autostradă electrificată

Contribuția financiară a Uniunii include subvenții care acoperă între 20% și 50% din costurile eligibile, în funcție de tipul de proiect. Pentru proiectele depuse în cadrul Fondului de Coeziune, rata maximă de cofinanțare poate ajunge la 85% din costurile eligibile.

Comisia a primit 406 propuneri de proiecte a căror sumă totală era de 12.49 miliarde de euro, cererile depășind cu mult fondurile disponibile, ceea ce a permis Comisiei să selecteze proiecte cu cea mai mare valoare europeană adăugată și asigurând în același timp o distribuire geografică corectă.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button