Legislatie

UE condamnă noile norme belgiene împotriva dumpingului social

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Laszlo Andor, susține că măsurile puse în aplicare de Belgia pentru a contracara folosirea neregulamentară a personalului străin încalcă normele UE și impune două luni pentru a le schimba.

Prin aceasta poziție poblică, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, deschide un alt capitol în războiul dintre Comisia Europeană și Belgia împotriva reglementărilor impuse sub pretextul combaterii dumpingului social.

UE condamnă noile norme belgiene împotriva dumpingului social

Vineri, 16 septembrie 2014, noul comisar european pentru ocuparea forței de muncă Laszlo Andor, a luat o poziție clară împotriva unora dintre normele puse în aplicare de către Belgia împotriva dumpingului social, susținând că acestea sunt contrare normelor europene. Acesta a dat un ultimatum de două luni pentru a schimba aceste norme, în caz contrar, dezbaterea va fi adusă în fața Curții Europene de Justiție.

Andor a explicat că CE ia deja măsuri împotriva acestui fenomen, care, pe de altă parte, așa cum s-a arătat în presa europeană este în creștere. De principiu, Bruxelles-ul nu acceptă anumite reguli naționale pentru a controla muncitorii străini.

Ne referim aici la faptul că, guvernul belgian a introdus o prevedere care, în caz de îndoială cu privire la documentația de angajat – de exemplu, cele referitoare la plata contribuțiilor la țara sa (Formularul A1) – este considerat neregulat, în timp ce Comisia consideră că, în acest caz, doar certificarea plăți din partea statului a angajatului, certificat care, în prezent, Belgia nu recunoaște unilateral, ca valabil. În caz de probleme, Laszlo Anders spune că există proceduri specifice pentru conciliere.

VEZI ȘI: IVECO Vision, conceptul bazat pe șasiul Dual Energy

Această poziție a noului comisar european nu are legătură cu reglementarea introdusă în luna iunie cu privire la interzicerea pauzei de odihnă săptămânale în camion, argumentată ca fiind o măsură de a contracara cabotajul rutier și dumpingul social.

Din aceeași categorie...

Back to top button